Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Чи потрібен відеореєстратор з двома камерами в автомобіль?
Чи потрібен відеореєстратор з двома камерами в автомобіль? Печать
25.06.2020 г.



З тим фактом, що реєстратор у авто потрібен вже ніхто не сперечається, а от щодо другої камери або другого реєстратора, йдуть запеклі суперечки. Давайте спробуємо розібратися в плюсах і мінусах цього доповнення. 

Доводи "ЗА" відеореєстратор з двома камерами:

За рахунок того, що в машині встановлені дві камери, кут огляду буде ширше (близько 250 градусів залежно від моделі). Тобто імовірність зафіксувати потрібний фрагмент вище, ніж у відео-реєстратора з однією камерою. Твердження про те, що, хто в'їхав ззаду - той і винен, не завжди працює. Вас можуть звинуватити в тому, що Ви різко перебудувалися, або взагалі можуть зникнути з місця злочину, і це не зможе зафіксувати фронтальний реєстратор.

Другий аргумент на користь двокамерного відеореєстратора полягає в тому, що можна вести зйомку в двох варіантах: 1. Салон+дорога; 2. Дорога "спереду" і " дорога "ззаду". Перший варіант варто серйозно розглядати для комерційного транспорту: таксі, маршрутні таксі та вантажні перевезення для спостереження за вантажем. Це однозначно підвищить безпеку, поліпшить якість обслуговування і, як наслідок, покращить комерційні показники бізнесу. Другий варіант використання більш застосуємо для приватного використання.

Бувають випадки, коли той, хто наздогнав вас ззаду, виявляється недобросовісним водієм і їде з місця ДТП, або навіть може звинуватити вас у тому, що це ви перебудовувалися, не переконавшись в тому, що смуга зайнята і т. д.

Ну і наведемо кілька випадків з життя і пару думок (стиль та орфографія авторів збережені):

- “З власного досвіду скажу, друга камера потрібна! Дружина потрапила в аварію в минулому році, наздогнав один з гонщиків. Перебудовувалася, подивилася до дзеркала чисто, почала маневр і тут, звідки не візьмись, шашечник. Хоч і свідки, які підтвердили, що він йшов з перевищенням та перебудувався з крайнього лівого в крайній правий на 3 смугової дорозі. І реєстратор був, але в підсумку обоюдка. У нього перевищення та недотримання дистанції, у неї не переконалася у безпеці маневру. Без відео не доведеш, що його не було в смузі..."

- “ Так виносна камера обов'язково потрібна. Мені в'їхали в зад, розвернулися і змилися, свідків зупинити не додумався і все! А ще на дорогах до купи блотних, і без відео зовсім нічого не доведете. А викладені приклади доводять, що краще себе убезпечити."

- “А якщо машину розвернуло, що запише передня? Чиї номери?"

- “ Якщо водій (не дай Бог нікому) наїде на пішохода з причини того, що хтось в'їхав йому в зад, докази на користь водія, який покалічив пішохода, зайвими точно не будуть."



 

Доводи "ПРОТИ":

Незначним фізичним мінусом може стати додатковий провід в машині, його зазвичай ховають під обшивкою салону.

Головний аргумент "проти", скоріше не аргумент, а факт - хороші реєстратори з двома камерами чи два реєстратора обійдуться майже в два рази дорожче. Приклад відео реєстратору ASPIRING PROOF 2 DUAL. Але якщо вони будуть потрібні, то дуже вам допоможуть.  Чи варто платити за це - кожен вирішує сам.  Кожен, хто хоч раз потрапляв в неприємну ситуацію, вже знайшов вирішення цього питання.

Великий вибір відео реєстраторів автомагазин «Кардан» 

М. Охтирка вул. Незалежності 23. 

https://www.instagram.com/cardan_avtomag/

https://www.facebook.com/cardan.avtomag.1

 Спокійних поїздок і Удачі на дорогах !!!

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg