Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Сумській області запроваджують «більш жорсткі заходи» під час дії адаптивного карантину
У Сумській області запроваджують «більш жорсткі заходи» під час дії адаптивного карантину Печать
Автор Админ   
25.06.2020 г.


У Сумській області посилили контроль за дотриманням карантину, введено більш жорсткі обмеження до роботи закладів громадського харчування та проведення масових заходів.

Про це у середу повідомила пресслужба Сумської облдержадміністрації.

«Під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення щодо запровадження більш жорстких заходів під час дії адаптивного карантину на території Сумської області», - йдеться в повідомленні.

Рекомендується припинити діяльність закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності після 22:00. Жителі Сумщини не повинні перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, та самовільно залишати місця самоізоляції.

«На Сумщині поки що не будуть функціонувати дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. Забороняється також проведення масових культурних, культурно-розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, діяльність музеїв та історико-культурних заповідників, театрів, концертних організацій, філармонії, художніх (мистецьких) колективів за участю більше однієї особи на 5 кв. м. площі будівлі або території (на відкритих майданчиках), де проводяться такі заходи», - йдеться в повідомленні.

Здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень на всіх видах міського, приміського, міжміського та міжобласного автомобільного транспорту, в електричному (тролейбус), залізничному транспорті можливе лише у кількості пасажирів, що не перевищує кількість місць для сидіння.

Довідково. Станом на 25 червня 2020 року на Сумщині 277 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

За минулу добу Covid-19 підтвердили у 5 осіб (м. Суми - 1, м. Тростянець - 1, м. Охтирка - 1, м. Конотоп - 1, Роменський р-н - 1). Наразі від Covid-19 в Сумській області одужало 195 осіб, з них 9 - за минулу добу (м. Суми - 4, Буринь - 1, Тростянець - 1, Глухів - 1, Білопілля - 1, Путивльський р-н - 1).

За інформацією Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України, за весь час пандемії коронавірусу в Україні у м. Суми було зафіксовано 73 випадки захворювання, у Сумському районі - 16, м. Охтирка - 21, м. Конотоп - 16, Конотопський район - 26, м. Кролевець - 25, Кролевецький район - 8, м. Шостка - 15, м. Тростянець - 21, Тростянецький район - 3, Роменський район - 3, Недригайлівський район - 1, м. Ромни - 9, Глухівський район - 3, м. Глухів - 9, Буринь - 2, Буринський район - 1, Охтирський район - 1, м. Лебедин - 1, м. Білопілля - 2, Білопільський район - 13, Путивльський район - 7, Краснопілля - 1.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg