Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Почалось обговорення забудови озера Чикалова
Почалось обговорення забудови озера Чикалова Печать
Автор Редактор   
22.06.2020 г.


На сайті міської Ради оприлюднено Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості  у проекті містобудівної документації «Детальний план території садибної житлової забудови в межах кварталу обмеженого вул. Слобідською, вул. Гончарною, пров. Миру, пров. Кобилянської та озером Чикалове в місті Охтирка Сумської області», орієнтовною площею 10,6 га.

1. Мета, склад та зміст детального плану території.

Детальний план території, садибної житлової забудови передбачається в межах кварталу обмеженого вул. Слобідською, вул. Гончарною, пров. Миру, пров.Кобилянської та озером Чикалове в м. Охтирка Сумської області, розробляється на територію 10,6 га з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови, ландшафтної організації території, а також містобудівних умов та обмежень. Розроблення детального плану території забезпечить комплексне вирішення забудови території, визначення організації транспортного та пішохідного руху, охорона та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки, комплексного благоустрою та озеленення, попереднього визначення проведення інженерної підготовки та інженерного забезпечення території, а також відведення земельних ділянок для будівництва житлових будинків, визначення їх площі, кількості та конфігурації.

Територія передбачена для садибної житлової забудови, в межах ДПТ, в плані має неправильну форму.

Рельєф території проектування характеризується спокійним рівнем поверхні, без значних перепадів, ярів, вимоїн або пагорбів.

До складу проекту детального плану території входять пояснювальна записка та графічні матеріали.

Пояснювальна записка визначає: підстави для розробки детального плану території, існуючі соціально-економічні, містобудівні та природні умови, характеристики рельєфу ділянки, характеристику інженерного обладнання, пропозиції щодо планування та забудови території, розподіл території за функціональним використанням, характеристику забудови, що планується; переважні, супутні та допустимі види використання території, містобудівні умови та обмеження; розміщення інженерних мереж, споруд, транспорту і вулично - дорожньої мережі, організації руху транспорту і пішоходів, інженерної підготовки та інженерного захисту території, комплексного благоустрою та озеленення території, містобудівні заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища; техніко – економічні показники.

До графічних матеріалів входять: Схема розташування земельної ділянки у планувальній структурі населеного пункту; План існуючого використання території, поєднаний із схемою планувальних обмежень; Проектний план, поєднаний зі схемою планувальних обмежень; План червоних ліній; Схема організації руху транспорту і пішоходів; Схема інженерної підготовки території та вертикального планування; Схема інженерних мереж, споруд. Креслення поперечних профілів проїздів.

2. Основні техніко – економічні показники, що відображають зміст детального плану території.

 

Назва показників

Одиниця виміру

кількість

Територія в межах проекту у т.ч.:

га

17,3483

- житлова садибна забудова

га

8,4564

- громадська забудова

га

0,2624

- вулиці та проїзди (в межах червоних ліній)

га/км

2,8068

2,2

- пішохідні алеї (навколо озера Чикалове)

га/км

0,6828

1,7

- озеленення та внутрішньо-квартальний благоустрій

га

5,7964

Населення (при коефіцієнті 2,5)

людей

217

Кількість проектних ділянок

шт.

86

Територія перспективної житлової садибної забудови (за умови зміни цільового призначення приватних земельних ділянок)

га

0,5128

Територія перспективних вулиць та проїздів

га/км

0,1161

0,2

 

3. Відомості про замовника та розробника детального плану території та підстави розроблення.

Замовник розроблення детального плану території - Виконавчий комітет Охтирської міської ради.

Розробник детального плану території – Товариство з обмеженою відповідальністю «СЕМАРГЛ ПЛЮС» (м. Київ, Голосіївський проспект, буд.5, офіс 4).

Підстави розроблення: рішення Охтирської міської ради від 08.12.2015 № 76-МР «Про розроблення детального плану території».

4. Інформація про місце і строки ознайомлення з проектом детального плану території.

З проектом детального плану території можливо ознайомитись з 22.06.2020 по 22.07.2020 у приміщенні відділу містобудування та архітектури Охтирської міської ради за адресою: вул. Чкалова, 27-а (2-й поверх), м. Охтирка, Сумська обл.; графік роботи: понеділок-четвер: 8:00-17:15, п’ятниця: 8:00-16:00, перерва на обід: 12:00-13:00, а також на офіційному веб - сайті Охтирської міської ради:  (http://www.omvk.sm.ua/) в розділі новини.

Зауваження та пропозиції громадян до проекту детального плану території надаються у письмовій формі до Охтирської міської ради за адресою: вул. Незалежності, 11, м.Охтирка, Сумська обл., 42700, або на електронну поштову скриньку: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пропозиції подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом заявника і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Пропозиції, поданні після встановленого строку, не розглядаються.

Про проведення громадських слухань з обговорення проекту даного детального плану території буде повідомлено додатково.

5. Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій.

Т.в.о. начальника відділу містобудування та архітектури, головний архітектор, Логвіненко Інна Олександрівна, тел. (05446) 2-57-21.

6. Заплановані інформаційні заходи. 

Інформаційні заходи щодо ознайомлення громадськості з проектом детального плану території заплановані у вигляді експонування матеріалів та схем детального плану у залі засідань Охтирської міської ради за адресою: вул. Незалежності, 11, м. Охтирка, Сумська обл., розміщення електронної версії на офіційному веб-сайті Охтирської міської ради:  (http://www.omvk.sm.ua/), розповсюдження даного Повідомлення у засобах масової інформації.



 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg