Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow З 22 червня рішення про посилення карантину на місцях прийматиме місцева влада
З 22 червня рішення про посилення карантину на місцях прийматиме місцева влада Печать
Автор Админ   
19.06.2020 г.


Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня. Однак, на переконання Віктора ЛЯШКА, з 22 червня відбувається не пом’якшення, а посилення карантинних обмежень там, де це необхідно.

Згідно з урядовою постановою, значно посилюється роль головного санітарного лікаря області. За його поданням обласна комісія  може розглядати питання про закриття  окремих населених пунктів чи напрямів діяльності.

Якщо не дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш жорсткого карантину. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, представляючи аналіз поточної ситуації із COVID-19 в Україні та моделювання сценаріїв поширення захворювання.  

«Ми чітко бачимо, що після того, як Україна почала пом’якшувати карантин (з 12 травня, 25 травня.), перейшла на стратегію стримування, розпочалося зростання кількості випадків захворювань», – зазначив Віктор Ляшко.

А саме карантинні заходи дають змогу стримати поширення хвороби та зберегти людські життя.  За словами Віктора Ляшка, якби  в березні не впровадили карантин, то до кінця року «за найбільш песимістичним сценарієм мали б 145 тисяч  померлих на території України». До того ж під час піку захворювання відбувається колапс всієї системи охорони здоров’я, «швидка не приїжджає на інсульти, інфаркти», тож у десятки разів збільшується смертність від хвороб, від яких зазвичай рятують. 

«Введення карантину у нас було виправданим і правильним рішенням, зокрема, ще до того, поки не розпочалися спалахи і значне зростання коронавірусної хвороби»,– наголосив Віктор Ляшко.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg