Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Пішохід заплатить більше
Пішохід заплатить більше Печать
Автор Админ   
04.06.2020 г.


Принцип «Пішохід завжди правий» відмінений, штрафи для пішоходів за порушення ПДР суттєво підвищать 

Народні депутати 3 червня ухвалили у першому читанні та за основу законопроект №2697, який передбачає посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Проектом Закону передбачено зміни до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення , а саме підвищення розміру штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху, а також за перебування їх у стані сп'яніння, якщо їхні дії призвели до створення аварійної обстановки.

Згідно з порівняльною таблицею до законопроекту

штраф для пішоходів за непокору сигналам регулювання дорожнього руху, перехід дороги у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, а також за порушення інших правил дорожнього руху повинен підвищитися з трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 51 грн до 255 грн);

штраф за ті ж дії, скоєні особами у стані сп'яніння, - з восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зі 136 грн до 510 грн);

штраф за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до створення аварійної обстановки - з десяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зі 170 грн до 680 грн).

Також зазнає змін Закон «Про дорожній рух». Депутати пропонують зробити обов’язковим використання світлоповертальних елементів. 

Ст. 17 Закону "Про дорожній рух"

 Пішохід зобов'язаний:. перетинати проїзну частину автомобільної дороги, вулиці по пішохідних переходах, а в разі їх відсутності - на перехрестях по лінії тротуарів і узбіч, а в темний час доби чи в умовах недостатньої видимості з використанням світлоповертальних елементів (стрічка, жилет, наклейка).


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg