Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Черги безробітних у центрах зайнятості змінилися на черги підприємців
Черги безробітних у центрах зайнятості змінилися на черги підприємців Печать
Автор Dancor   
20.05.2020 г.


Відтепер черги безробітних у центрах зайнятості та філіях змінилися на черги підприємців, які бажають отримати від держави компенсації через карантин. 

Кошти призначені для представників малого та середнього бізнесу, які зупиняли роботу, але не звільняли своїх працівників.

Урядом передбачено на компенсацію для представників малого та середнього бізнесу, які зупиняли роботу, але не звільняли своїх працівників, майже 5 мільярдів гривень. 

Щойно на Сумщину надійшов перший мільйон гривень для отримання роботодавцями допомоги по частковому безробіттю.

Фахівці служби зайнятості щодня опрацьовують до 150 пакетів документів, які роботодавці подають до служби зайнятості на отримання допомоги по частковому безробіттю для своїх працівників.

На сьогодні в Сумській області майже 1300 роботодавців різної форми власності надіслали подібні пакети документів на розгляд комісії. Цей показник найвищий серед областей України.

«Мушу сказати, що на компенсацію можуть розраховувати далеко не всі. На неї претендують лише застраховані особи, які уклали трудові угоди із представником малого і середнього бізнесу, який до зупинки або скорочення діяльності внаслідок карантину пів року сплачував єдиний соціальний внесок, - зауважує директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Уже прийняті майже 800  позитивних рішень по виплаті зазначеного виду допомоги. Її розмір на 1 працюючого - від 1,6 до 4,7 тис. грн.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg