Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Слідчу поліції судитимуть за сфальсіфікований протокол
Слідчу поліції судитимуть за сфальсіфікований протокол Печать
Автор Админ   
18.05.2020 г.


На Сумщині судитимуть заступницю начальника слідчого відділення поліції, яка сфальсифікувала матеріали кримінального провадження 

Прокуратурою Сумської області затверджено та 15 травня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно слідчої поліції, яка обіймає посаду заступниці начальника слідчого відділення одного з районних відділень поліції в Сумській області, за обвинуваченням у внесенні до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей та складанні неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, вказана слідча поліції здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. На підставі зібраних доказів до суду направлено обвинувальний акт стосовно водія авто.

Однак обвинуваченого за вироком суду першої інстанції було виправдано. В обґрунтуванні свого рішення суд послався, зокрема, на те, що слідчий експеримент з підозрюваним та свідком не проводився. Тобто протоколи слідчих експериментів були сфальсифіковані досудовим розслідуванням. Апеляційний суд залишив виправдувальний вирок суду першої інстанції без змін.

У подальшому висновком експерта підтверджено, що підписи свідка та підозрюваного у протоколах проведення слідчих експериментів є підробленими.

Досудове слідство проведено слідчим управлінням Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

Прес-служба прокуратури Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg