Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Поліція проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикл»
Поліція проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикл» Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
14.05.2020 г.


Комплекс зазначених цільових заходів направлений на попередження ДТП за участю водіїв мототранспорту, а також зниження рівня дорожнього травматизму. 

З настанням теплої пори року на автошляхах області збільшилась кількість  мотоциклів, мопедів та скутерів. Наряду з цим зросла й кількість скоєних за їх участю дорожньо-транспортних подій.

Так, станом на 30 квітня у поліції Сумщини зареєстровано 30 таких аварій, 22 з яких – з потерпілими. З вини водіїв мототранспорту  скоєно 17 ДТП, 13 осіб травмовано, ще двоє  загинули.

Аби знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотобайків, на території регіону проводяться комплексні цільові  профілактичні заходи, де особливу увагу поліцейські приділяють саме керманичам мототранспорту.

Лише за минулу добу в цілях профілактики співробітники сектору реагування патрульної поліції Шостки склали п’ять адміністративних постанов на мопедистів та мотоциклістів. Останні керували транспортом без спеціального захисного шолома або ж не мали право на керування мототехнікою.

Самі ж правопорушники виправдовуються: то шолом їм заважає, мовляв, у ньому занадто спекотно; або він незручний, а то й взагалі не має грошей на його придбання. До зауважень поліцейських стосовно особистої безпеки, що у критичних ситуаціях шолом може врятувати життя, – водії ставляться скептично.

Поліцейські нагадують основні правила, які варто знати мотолюбителям:

- перш, ніж сісти за кермо свого двоколісника – уважно перевірте його технічний стан; 

  • обов’язково одягніть шолом;
  • не забудьте взяти в дорогу посвідчення водія та реєстраційні документи на мотоцикл, оскільки їзда без них заборонена;
  • на дорозі заздалегідь подавайте сигнали маневрування - в такий спосіб ви попереджаєте інших водіїв про ваш намір здійснити поворот чи обгін;
  • обгін здійснюйте лише за умови достатньої видимості та вільної зустрічної смуги руху;
  • на спусках і поворотах із обмеженою видимістю знижуйте швидкість і тримайтеся правого краю проїжджої частини;
  • завжди майте на увазі, що за наявності пасажира складніше утримати мотоцикл у рівновазі.

І пам’ятайте, що перевозити на мотоциклі чи моторолері людей, які сидять боком, або дітей віком до 12 років, а також осіб у нетверезому стані – суворо заборонено.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg