Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як працюватиме громадський транспорт в Охтирці
Як працюватиме громадський транспорт в Охтирці Печать
Автор Админ   
14.05.2020 г.


На днях всі радісно поділились публікацією про поетапне відновлення роботи громадського транспорту. Всіх обрадувала звістка про запуск міського транспорту на першому етапі з 22 травня. 

Травень видався дощовим, і добиратись на роботу пішки, велосипедом чи скутером не дуже приємно. Водії теж давно без роботи, для декого з них це єдиний спосіб прогодувати себе і родину. Але диявол завжди криється в деталях. Майже ніхто не звернув уваги на текст у дужках : крім маршрутних таксі.

Що це означає для міста Охтирка? Що відновити можна тільки 4 маршрута, які працюють у звичайному режимі руху. Зазвичай ці автобуси були переповнені пільговиками. Їх в Охтирці ще називають "пенсіонними".

На час карантину міська рада призупинила пільгові перевезення, тому шанси скористатись цими автобусами зросли.

Якщо Уряд не прибере з своїх планів оце "крім маршрутних таксі", то нас на перший час спасатимуть маршрути №3а «Залізничний вокзал -Кардашівка», №6а «АТЗТ Зоря -Дачний», № 4 «ТЕЦ - Кардашівка», №6 Сумська - Перемоги (кільцевий)».

Про бажання в майбутньому зовсім позбавитись від маршрутних таксі повідомив міністр інфраструктури Криклій.

Міністерство інфраструктури ініціювало законопроект, який дозволяє запропонувати транспорту модель у зв'язку з коронавірусом..

За словами Криклія в ефірі телеканалу 1+1, нова модель має дозволити замінити маршрутки на автобуси, електробуси:  «Тоді міста зможуть фактично розширити той перелік транспортних засобів, який фактично у форматі громадського транспорту працює і вони зможуть замовляти транспортну послугу в перевізників. І тоді це дає можливість замінити маршрутки на нормальні автобуси, електробуси, але це будуть вже нормальні перевізники, які надаватимуть послугу місту і комунальним підприємствам».

Чи готова Охтирка до таких змін? Питання до міської влади.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg