Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Поліція знайшла дві угнані машини
Поліція знайшла дві угнані машини Печать
Автор Админ   
05.05.2020 г.


Охтирські поліцейські викрили у скоєнні угонів двох жителів сусідньої області 

Як встановили детективи Охтирського відділу поліції, незаконні заволодіння двох автівок ВАЗ вчинили раніше судимі юнаки з Харківської області. Хлопці спеціально для цього приїхали до Охтирки, навіть не пошкодувавши грошей на таксі.

Перший автомобіль, не новий ВАЗ-2106 синього кольору, вони запримітили  поблизу однієї з багатоповерхівок райцентру. Викруткою відкривши  водійські дверцята, перевірили, чи можна завести мотор. І коли їм це вдалося, швиденько оглянули прилеглу територію в пошуках ще однієї машини. Білий легковик тієї ж марки вони знайшли неподалік у дворі багатоквартирного дому, і в аналогічний  спосіб проникли у салон і переконались у справності двигуна. Нагледіли вони й третє авто, однак тут на них чекала невдача - господар передбачливо зняв акумулятор.

Відтак, вирішивши зупинитися поки що на двох машинах, юнаки на чужих легковиках подалися додому - в один з населених пунктів Харківської області.

«Щойно отримавши повідомлення про незаконне заволодіння транспортними засобами, наші працівники розгорнули широкі пошукові заходи, - коментує ситуацію Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. - Завдяки встановленим в райцентрі та на трасах камерам відеоспостереження вдалося встановити напрямок руху зловмисників. А згодом, в результаті оперативно-пошукових заходів, - і їх особи. Одного з «угонщиків» знайшли і затримали вдома. Це раніше судимий за крадіжки 22-річний юнак. Його одноліток-спільник має судимість за вчинення незаконних заволодінь автотранспортних засобів. Маючи у минулому певний кримінальний досвід, обидва зловмисники заздалегідь приготували і замаскували місце, де мали намір розбирати на запчастини  викрадені авто, пристосувавши для цієї справи колишню жомову яму».

Працівники поліції знайшли обидві автівки саме в цій схованці - хлопці встигли зняти з них лише державні номери. Наразі автівки знаходяться на спеціальному майданчику Охтирського відділу поліції, і по закінченню досудового  розслідування будуть повернуті власникам.

Що стосується зловмисників, то один з них затриманий в порядку ст. 208 КПК України. В рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.2 ст. 289 КК України, слідчі оголосили йому підозру у скоєнні незаконного заволодіння транспортними засобами. Судом юнаку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg