Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow На Сумщині СБУ викрила неправомірне використання бюджетних коштів
На Сумщині СБУ викрила неправомірне використання бюджетних коштів Печать
Автор Редактор   
24.04.2020 г.


Служба безпеки України викрила завдання збитків державному бюджету під час проведення ремонтних робіт в Сумському обласному клінічному протитуберкульозному диспансері. 

За даними слідства, в 2019 році Управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації уклало угоду з місцевим приватним підприємством щодо здійснення будівельно-ремонтних робіт в регіональному протитуберкульозному лікувальному закладі.

Контроль за дотриманням вимог щодо відповідності та повноти виконаних робіт законодавчим нормам та кошторисній документації був покладений на працівника відділу інженерної підготовки виробництва управління.

Співробітники СБУ встановили, що через неналежне виконання посадовцем службових обов’язків, приватній структурі, яка значно завищила вартість та обсяг виконаних робіт, було неправомірно перераховано понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Триває досудове розслідування, зокрема перевіряється законність проведення будівельних робіт на інших об’єктах, контроль за якими здійснював держслужбовець.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg