Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Долг Ахтырской ТЭЦ за март - 1,2 миллиона гривен
Долг Ахтырской ТЭЦ за март - 1,2 миллиона гривен Печать
Автор suspilne.media   
23.04.2020 г.


Ахтырской ТЭЦ 21 апреля отключили газ - за долги. Об этом сообщил городской голова Игорь Алексеев. Пресс-секретарь АО «Сумыгаз» Анастасия Шимарина это подтвердила.

«О задолженность за март в размере более 1,2 млн сообщили как теплоснабжающей компании, так и органам местной власти Ахтырки еще 15 апреля. Согласно распоряжению городского головы, в Ахтырке отопительный период 2019/2020 завершается с 10 апреля. Несмотря на накопление задолженности, АО «Сумыгаз» выполнило распоряжение Кабинета Министров Украины и продолжало доставку газа теплоснабжающей компании до завершения отопительного периода. «Сумыгаз» выполнил общегосударственные требования по доставке газа теплоснабжающим компаниям региона. У ТЭЦ же есть возможность работать на альтернативных газа видах топлива», - сообщила Анастасия Шимарина.

«Не реагируют ни фонд госимущества, ни Минтопэнерго, и никто не реагирует. Ни в коммунальную собственность не передают, и в управление мы никоим образом влиять не можем. Она в аренде у коммерческой структуры. На все наши попытки не реагируют. Ни тарифы не пересчитали, когда президент обещал, ни на копеечку не пересчитали, ни сейчас, никак не реагируют. Мы уже два года пытаемся взять, у нас есть решение сессии, и мы согласовали все планы в Минтопэнерго, были письма, мы вам обязательно передадим, и в последний момент получили мы ответ, что нецелесообразно», - рассказал мэр Ахтырки Игорь Алексеев.

Сайт Ахтырского горисполкома сообщил:

"За інформацією НАК «Нафтогаз України» сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 40,7 млрд грн, з них за 2020 р. — 8,9 млрд грн.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість — у ПрАТ Харківська ТЕЦ-5 (1 612 млн грн), Київтеплоенерго КП ВО Київради (КМДА) (1 323 млн грн), ДП Сєвєродонецька ТЕЦ (709 млн грн), ДТЕК Східенерго (707 млн грн), ПРАТ Білоцерківська ТЕЦ (502 млн грн), АТ Херсонська ТЕЦ (449 млн грн) та АТ Дніпровська теплоелектроцентраль (393 млн грн).    Загальна заборгованість цих семи підприємств складає близько 75% від сумарної заборгованості.

Нафтогаз проводить дії щодо припинення постачання газу та стягнення заборгованості з боржників згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України заборонив постачальникам і операторам систем розподілу до 24 квітня 2020 року відключати від електроенергії нижче технологічного рівня водоканали і вуглевидобувні підприємства, а постачальників газу - виробників теплової та електричної енергії. Заборона пов'язана з введенням карантину в країні. Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабміну №255 від 2 квітня 2020 року.

Незважаючи на заборони, Охтирська ТЕЦ 21 квітня була відключена від газопостачання за борги. ТОВ БРОКЕНЕРГІЯ має заборгованість майже 37 млн.грн. та понад 11 млн.грн - борг за 2020 рік станом на 15.04.2020 року." 


Ахтырская ТЭЦ 23 апреля сообщила о прекращении горячего водоснабжения:

"У зв’язку з  відключенням 21 квітня 2020 року зі сторони ПАТ «Сумигаз» Охтирської  ТЕЦ за борги повідомляємо Вас про припинення гарячого водопостачання у місті Охтирка.

Вказане припинення гарячого водопостачання пов’язане з дією непереборної сили/ повне відключення від газопостачання виробничих потужностей теплопостачального підприємства третьою стороною.

Дякуємо за розуміння та перепрошуємо за тимчасові незручності!"
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg