Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Додаткові обмежувальні заходи у Охтирці
Додаткові обмежувальні заходи у Охтирці Печать
Автор Редактор   
31.03.2020 г.


У зв’язку зі збільшенням захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 рішенням позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30 березня 2020 року встановлено  додаткові обмежувальні заходи, що поширюються на території Охтирської міської ОТГ:

1.1. На період особливого порядку проведення профілактичних та інших заходів під час карантину на території Охтирської міської ОТГ не рекомендувати залишати місце проживання (будинки, квартири, кімнати у гуртожитках, готелях, тощо), крім випадків, коли дозволяється залишати місце проживання, а саме:

  1. пересування до місця роботи та з неї до місця проживання;
  2. відвідування аптеки, магазину з метою придбання продуктів харчування, засобів гігієни, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ветеринарних препаратів;
  3. візиту до лікаря, медичних закладів у зв’язку зі станом здоров’я чи лікування домашніх тварин;
  4. проведення комплексу ритуальних послуг, чи отримання адміністративних послуг (реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання особи) та ремонту комп’ютерної та побутової техніки;
  5. вигул тварин тривалістю до 30 хвилин на день;
  6. відвідування правоохоронних, судових органів, тощо;
  7. відвідування літніх людей, осіб з інвалідністю з метою забезпечення їх продовольчими товарами та товарами першої необхідності або супровід цієї категорії громадян для задоволення їх потреб.

1.2. Заборонити: 

  1. виходити із приміщень (помешкань) без засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів);
  2. користуватися дитячими та спортивними майданчиками;
  3. перебувати на вулицях дітям віком до 14 років без супроводу дорослих, а дітям віком від 14 до 18 років – без відома батьків чи опікунів;
  4. перебувати на вулицях дітям віком від 14 до 18 років після 20.00 години без супроводу дорослих;
  5. палити, вживати їжу чи напої в місцях загального користування, в тому числі в парках, скверах, лісопаркових зонах, прибережних смугах;
  6. відвідувати ті об’єкти (заклади), робота яких заборонена на час карантину в установленому законодавством порядку.

1.3. Не рекомендувати перебувати на території Охтирської міської ОТГ (далі – на вулицях) групами більше двох осіб крім випадків: 

  1. необхідності супроводження дорослими малолітніх, неповнолітніх дітей, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю;
  2. перебування в громадському транспорті;
  3. пересування групи членів сім’ї;
  4. виконання органами державної виконавчої влади  та органами місцевого самоврядування покладених на них функцій;
  5. у складі аварійних бригад.

1.4. Особам, які під час карантину, перебувають на робочих місцях, також рекомендувати без службової необхідності не залишати приміщення, де вони працюють. Перед виходом із приміщення рекомендується змінювати засоби індивідуального захисту органів дихання (маски, респіратори).

1.5. Суб’єкти господарювання, які здійснюють обслуговування населення в умовах карантину, зобов’язані довести до відома відвідувачів режим та правила роботи об’єкту (закладу) під час карантину шляхом розміщення інформаційних матеріалів на видному місці при вході та на сайтах закладу (у разі наявності), забезпечувати виконання цих режиму та правил, впроваджувати нові форми і методи обслуговування населення, спрямовані на недопущення скупчення людей та обмеження їх контактування між собою (наприклад, замовлення онлайн чи за телефоном), проведення встановлених профілактичних, протиепідемічних, у т. ч. дезінфікуючих, та інших заходів на об’єктах (у закладах), роз’яснювальної роботи серед населення щодо максимального обмеження пересування на вулицях без крайньої потреби.

1.6. Рекомендувати змінити режим роботи цілодобових закладів торгівлі, обмеживши час роботи з 6.00 до 23.00.

1.7.  Вжити заходів до запровадження суб’єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метрів із встановленням спеціальних позначок.

1.8. Забезпечити патрулювання вулиць працівниками поліції та військовослужбовцями Збройних сил України.

1.9. Керівникам ПП «Базис», ПП «СІБ», ПП «Жилкомсервіс», головам правління об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, головам правління  житлово-будівельних кооперативів забезпечити санітарну обробку приміщень загального користування в багатоповерхових будинках.

1.10. КП «Благоустрій» здійснювати заходи дезінфекції лавочок, тротуарів.  автобусних зупинок та місць загального користування.

1.11. Відділу охорони здоров’я створити мобільні медичні бригади із числа медпрацівників КНП Охтирської міської ради  «Охтирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та  КНП Охтирської міської ради  «Охтирська центральна районна лікарня» з проведення заборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу (COVID-19).

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg