Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Звернення міського голови щодо епідемситуації в місті
Звернення міського голови щодо епідемситуації в місті Печать
Автор Админ   
30.03.2020 г.


Хочу вкотре подякувати всім, хто з розумінням поставився до введення вимушених заходів карантинного режиму у місті. Але разом з тим, чи то втомившись від сидіння вдома, чи то потепління так вплинуло на жителів міста, багато хто з городян великими компаніями гуляли з дітьми, смажили барбекю і шашлики, розважалися та відпочивали в лісі. 

 

В умовах карантинних заходів, всупереч яким в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус, коли ми вже маємо в країні 11 смертельних випадків, прошу вас заради збереження вашого ж здоров'я максимально обмежити свої пересування поза домівкою. 

 Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 в нашому місті. 29 березня  офіційно підтверджено 1 випадок захворення на  COVID-19. Відомо, що 39-річний охтирчанин 15 березня повернувся з країни, де зафіксовані випадки коронавірусу. Перебував під наглядом сімейного лікаря. 28 березня чоловік звернувся до лікарні після того як у нього з’явилися симптоми захворювання ГРВІ. Проведений тест-системою ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) дав позитивний результат на COVID-19. Зараз хворий знаходиться на самоізоляції під наглядом лікарів, його стан задовільний.  Експрес-тести у близьких і знайомих, з якими контактував чоловік, показали негативний результат. Додатково у даних осіб проведені тест-системою  на ПЛР та надіслані до Сумського обласного лабораторного центру. 

Якщо ваші сусіди, які повернулися з-за кордону порушують режим самоізоляції і тим самим наражають на небезпеку інших, прошу повідомляти про такі випадки в правоохоронні органи. Вірус агресивний і розповсюджуються дуже швидко. І головним в його упередженні є обмеження соціальних контактів. Я ще раз закликаю всіх: не гуляйте в парках та лісосмугах, не ведіть дітей на майданчики, не збирайтеся компаніями аби просто поспілкуватися! 

Але проведення превентивних заходів в місті на коронавірсну хворобу не єдина проблема. Деякі жителі міста вирішили «покращити» і так напружену ситуацію, почавши спалювати сміття, тогорічне листя на своїх подвір’ях. Дехто пішов далі – підпалюючи суху рослинність біля водойм, щільно покривши місто димовою завісою.

Такі пожежі  не тільки  завдають значних матеріальних втрат, несуть шкоду навколишньому середовищу, а й можуть спричинити знищення лісових насаджень, будівель та навіть до людських жертв! Не спалюйте суху рослинність, не розводьте багаття на відкритих територіях та у лісах, будьте обережні у поводженні з вогнем! Випалювання завдає непоправної шкоди здоров’ю жителів нашого міста. Внаслідок чого за останні роки відбувається катастрофічне поширення ОНКОЛОГІЧНИХ  захворювань, хвороб легенів, різного роду алергій і особливо серед дітей.

У разі виявлення порушень виконання обмежувальних заходів чи випалювання  сухої рослинності, сміття тощо, прошу вас повідомляти органи поліції за телефоном 102.

ШАНОВНІ ОХТИРЧАНИ, БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ І НЕБАЙДУЖИМИ!БЕРЕЖІТЬ ОДИН ОДНОГО! ТІЛЬКИ РАЗОМ МИ ПОДОЛАЄМО ВСІ ТРУДНОЩІ. 

З ПОВАГОЮ, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ІГОР АЛЄКСЄЄВ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg