Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка. Два тижні на карантині без значних порушень
Охтирка. Два тижні на карантині без значних порушень Печать
Автор Админ   
27.03.2020 г.


Про результати дотримання карантинних заходів розповіли в Охтирській міській раді

 

Робочою групою спільно з представниками правоохоронних органів та представником ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області проводяться щоденні обстеження з питання дотримання на території громади вимог законодавчих актів щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції.

З 23 по 26 березня значних порушень дотримання карантинного режиму не встановлено.

Всі кафетерії, заклади громадського харчування, спортивні зали, магазини з продажу техніки та промислової групи товарів, а також салони краси наразі зачинені.

Заклади торгівлі, які, відповідно до нормативних документів, працюють перевіряються на дотримання санітарно-гігієнічних норм та дотримання правил перебування обмеженої кількості людей у приміщенні.

Нагадуємо, що робоча група розпочала обстеження з 19 березня 2020 року.
18 березня всіх представників сфери торгівлі, ресторанного господарства та представників сфери послуг, було повідомлено про введення з 18 березня карантинного режиму у громаді та наголошено, що починаючи з 19 березня у разі недотримання карантинного режиму будуть складатися протоколи про адміністративні правопорушення.
Проте, за результатами проведеного обстеження 19 березня представниками правоохоронних органів складено 5 протоколів за статтею 44-3 КУпАП, щодо порушення карантинного режиму у громаді.

Під час вечірнього обстеження було виявлено роботу пивного пабу, проте після співбесіди з представниками робочої групи, роботу припинили.

20 березня робочою групою зафіксовано стихійну торгівлю біля продуктового ринку. Представниками правоохоронних органів складено адміністративний протокол на фізичну особу за статтею 44-3 КУпАП.

Заклади торгівлі, яким дозволено працювати, оглядались на предмет дотримання ними вимог постанови КМУ №211 від 11.03.2020. В результаті встановлено, що всі магазини, на товар, який не підлягає продажу, перекрили доступ до нього, а саме: зняті цінники та розміщено надпис «товар не для продажу».
21 березня робочою групу повторно зафіксовано стихійну торгівлю біля продуктового ринку. Представниками правоохоронних органів складено адміністративний протокол на фізичну особу за статтею 44-3 КУпАП. Протягом дня інших порушень на території громади не встановлено.
22 березня під час проведення обстеження отримано скаргу від керівника комунального ринку щодо продажу свійської птиці, проте виїхавши на місце, порушень не встановлено. На території біля комунального ринку знаходились автівки, які швидко роз'їхались.

Вранці, разом з представником ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області, робочою групою проведено обстеження всіх продуктових магазинів на предмет дотримання ними санітарно-гігієнічних та протиепідеміологічних правил та норм в період карантину.

Під час вечірнього огляду в одному з супермаркетів міста встановлено не дотримання санітарних норм: підлога брудна, корзини для продуктів брудні, на поличках бруд. Представниками правоохоронних органів складено адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg