Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Затримано трьох чоловіків, що здійснили серію грабувань самотніх пенсіонерів
Затримано трьох чоловіків, що здійснили серію грабувань самотніх пенсіонерів Печать
Автор Админ   
23.03.2020 г.
zlod2303.jpg
Правоохоронцям Сумщини вдалось встановити та затримати трьох чоловіків, які скоїли серію розбійних нападів на самотніх пенсіонерів у Сумській та Чернігівській областях.

Наразі дії затриманих кваліфіковано як розбій, вчинений групою осіб, поєднаний з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України). За клопотанням прокуратури в суботу, 21 березня 2020 року трьом нападникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Раніше встановлено, що за останні декілька місяців на вказаних територіях невідомі особи скоїли ряд однотипних розбоїв. Зокрема, в нічний час проникали в приватні будинки до самотніх пенсіонерів та, застосовуючи насильство, відбирали цінні речі.

Прокуратурою Сумської області спільно зі слідчим управлінням Нацполіції проведено комплекс негласних слідчих розшукових заходів, за результатом яких вдалось не лише вирахувати особи ймовірних нападників та встановити за ними спостереження, а й затримати їх безпосередньо під час вчинення злочину.

Так, у п'ятницю, 20 березня 2020 року, близько 3 годин ночі в с. Хустянка Буринського району в будинок самотньої 76-річної пенсіонерки вдерлось троє чоловіків. Нападники зв'язали потерпілу та вимагали віддати всі цінності. Налякана пенсіонерка, побоюючись за своє життя, віддала зловмисникам все що в неї було - 250 грн. Однак втекти нападникам не вдалось, оскільки їх затримали правоохоронці за оперативного супроводу спецпідрозділу КОРД.

Всі троє - жителі Конотопського району. Водночас досудове слідство триває, встановлюється точна кількість злочинів, скоєних вказаними особами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg