Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка на карантині
Охтирка на карантині Печать
Автор Админ   
18.03.2020 г.
ImageМіський голова І.Алєксєєв у фейсбук розповів, що додатково зроблено міською владою для безпеки охтирчан

«Разом протидіємо вірусу. За ініціативи депутатів міської ради Зінченко та Погорєлова проведено засідання погоджувальної ради. Названі депутати запропонували частину коштів, передбачених в бюджеті на виконання депутатських повноважень, направити на оснащення лікарні.

Члени погоджувальної ради одноголосно підтримали цю ініціативу. Крім того депутат Теличко запропонувала виділені раніше рішенням виконавчого комітету 280 тис. також долучити до коштів на депутатські повноваження. Пропозиція так само підтримана одноголосно.

Сьогодні ж на виконання рішення погоджувальної ради на позачерговому засіданні виконавчого комітету виділено з резервного фонду 350 тис. грн. для закупівлі апарату вентиляції легенів та кисневого концентратора. Прийнято ще два рішення виконкому. Затверджено перелік осіб, які мають право накладення штрафів за порушення протиепідемічного режиму та введено в дію рішення по карантину.

Останнім рішенням, крім іншого, призупинено пільгові перевезення на міському транспорті. Наголошую на тому, що не скасовано рейси, а саме призупинений пільговий проїзд. Названі рішення проголосовані більшістю членів виконкому. Утрималась лише Меркульцева Л.І.

Сьогодні всупили в силу зміни в законодавстві стосовно відповідальності за порушення карантину та податкові пільги, тощо. На щастя застосовувати стягнення поки що не довелось. Дякую городянам за розуміння та, відверто, неочікувану для мене, свідомість.

Також сьогодні Уряд оприлюднив зміни до своєї "карантинної" постанови. Дозволено роботу магазинів, які реалізують засоби гігієни та засоби зв"язку. Ми це розуміємо як дозвіл СПЕЦІАЛІЗОВАНИМ торгівельним точкам(не змішаним).

Ще раз дякую всім за розуміння, знову переконався, що біда нас єднає».


 

Нагадаємо, Ми вже проїхались містом і подивились, як виконуються в Охтирці обмежувальні заходи щодо протидії коронавірусу .  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg