Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Що краще, ноутбук чи комп'ютер (ПК): як вибрати техніку для своїх потреб
Що краще, ноутбук чи комп'ютер (ПК): як вибрати техніку для своїх потреб Печать
Автор Админ   
13.03.2020 г.
ImageВирішуючи обзавестися новою комп'ютерною технікою, користувачі часто задаються питанням: «Що краще придбати: ноутбук або стаціонарний комп'ютер?». 

100% відповіді тут немає, адже остаточний вибір залежить від мети купівлі і подальшого використання. Потрібна техніка для геймерських баталій, роботи або написання навчальних рефератів - стаття пропонує дієві поради щодо вибору для кожного випадку, розкриваючи всі плюси і мінуси обладнання.

ImageЩо потрібно знати перед вибором?

Персональний комп'ютер - це сукупність окремих елементів, які в комплексі становлять продуктивний агрегат. Ноутбук, навпаки, являє собою компактне обладнання, що всю «потужність» приховує в одному корпусі. Незважаючи на зовнішню відмінність, критерії при виборі у них схожі. Варто врахувати, що комп'ютер - це своєрідне лего, деталі та елементи якого можна міняти на свій розсуд. З ноутбуком такий «номер» займе більше часу і грошей, а тому варто уважніше переглядати його характеристики при покупці, порівнюючи кожен показник.

Достоїнства і недоліки ноутбука

Ноутбук - ідеальний агрегат для тих, хто багато подорожує без відриву від роботи. Завдяки мобільності, компактності і невеликій вазі, його легко взяти у відрядження або кафе, при цьому вся накопичена інформація буде «під рукою». У такому випадку немає потреби скидати тонни даних на флешку, щоб показати презентацію або напрацьований проект. Просто включається ноутбук, вибирається потрібний файл і «вуаля». ImageВ цьому і є головні переваги лептопа. Незважаючи на велику кількість переваг, пристрій не позбавлений недоліків. У числі таких - крихкість і дорогий ремонт при поломці або пошкодження. Ще один мінус - низька продуктивність, якщо порівнювати зі стаціонарним ПК. Але головним недоліком ноутбука виступає неможливість його удосконалення: внутрішня «начинка» такої техніки швидко застаріває, а зробити її апгрейд не можна.

Достоїнства і недоліки комп'ютера

ПК від ноутбука відрізняється, в першу чергу, своїми габаритами. Для десктопа потрібно виділити постійне місце в кімнаті, придбати спеціальну меблі, компактно розкласти велику кількість проводів. Крім цього, постійне розташування комп'ютеру на одному місці виключає можливість ушкодження, що значно збільшує термін експлуатації техніки.

ImageМінуси обладнання безпосередньо пов'язані з його габаритами. Їх всього 3:

1. Відсутність мобільності.

2. Велика кількість деталей і проводів.

3. Для складання ПК всі елементи купуються окремо.

Робота комп'ютера вимагає постійного підключення до електроенергії, тобто, якщо її подача пропала, він просто вимкнеться. Щоб техніка не згоріла під час частих перепадів напруги, додатково купується стабілізатор.

Стаціонарний ПК або ноутбук: що краще в підсумку?

Вибираючи між двома пристроями, віддати прапор першості варто того, хто буде максимально відповідати роду діяльності і особистим переваги юзера. В якості підказки покупцям нижче представлений список  цілей, для яких може знадобиться комп'ютерна техніка.

В домашню обстановку

Що краще, ноутбук або комп'ютер для дому? Точну відповідь дати складно. В малогабаритну квартиру звичайно більше підійде ноутбук, який можна заховати в стіл або перенести в будь-яку кімнату. До того ж він:

• безшумний і не заважає спати іншим членам сім'ї;

• поєднує в собі всі необхідні для роботи і відпочинку елементи (камеру, клавіатуру).

Пити чай на кухні, або приймати ванну під улюблений серіал особливо приємно, коли під рукою є ноутбук. Якщо підібрати модель з потужним процесором і відеокартою, то можна весело провести час, зігравши в будь-яку з сучасних ігор.

Комп'ютер також стане хорошим варіантом для дому, коли передбачено вільне місце. Особливо практична така техніка, якщо в сім'ї дитина. Включити мультики малюкові на великому екрані комп'ютера в рази безпечніше, ніж на ноутбуці. Чому? Так просто чадо не дотягнеться до великого монітора, а значить, не зможе його пошкодити.

Для затятих ігроманів

Що краще вибрати, ігровий ноутбук або ігровий комп'ютер? Тут і думати нічого: комп'ютер і тільки комп'ютер. Ось 4 причини:

1. В стаціонарний ПК можна додати будь-яку комплектацію, завдяки чому він потягне навіть саму важку гру.

2. Геймплей на великому дисплеї яскравіше, цікавіше і більш захоплюючий.

3. Є об'ємний звук, який необхідний, щоб підсилити ефект від ігрового процесу.

4. Охолодження стаціонарного ПК краще, ніж у ноутбука.

До того ж, зібрати подетально ігровий ПК набагато дешевше, ніж придбати готовий ігровий ноутбук.

Комп'ютерна техніка - річ недешева, а тому переплачувати за непотрібний функціонал як мінімум нерозумно. Перш, ніж придбати преміум-ноутбук за нечувану суму або скуповувати цілий арсенал деталей для свого ПК, потрібно кілька разів подумати, чи знадобляться всі ці опції в процесі використання. Середньостатистичному юзеру, який використовує тільки інтернет і пару легких сервісів, достатньо буде і бюджетної моделі, а чого саме, комп'ютера або ноутбука, вирішувати тільки йому.

При покупці комп'ютера або ноутбука - Wi-Fi роутер в подарунок

Опис акції:

Період проведення акції: з 14 березня 2020 по 30 квітня 2020 р. *

Купуй ноутбук або комп'ютер і отримуй роутер TENDA N301 в подарунок! * Ціни і умови пропозиції можуть бути змінені протягом дії акції. Під «роутер в подарунок» мається на увазі покупка роутера за 1 грн. за умови покупки акційного товару в період дії пропозиції.

 

Магазин-сервіс «Гігабайт»

Мы находимся над магазином АТБ, 2-й этаж (вход возле форпоста)
Время работы:
Пн. -Пт. - 8:30-17:30
Сб. -Вс. - 9:00-15:00
Присоединяйся к нашим сообществам:
Instagram: #sc_gigabyte
Почта: sc_gigabyte@ukr. net
Телефон: +38(066) 972-3171

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg