Головна
Питання щодо виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС обговорювали в ОДА Печать
Автор Админ   
21.02.2020 г.
ImageПро необхідність переформатувати підхід до роботи щодо   виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина КУПРЕЙЧИК наголосила під час засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей  

Як повідомили ветерани АТО/ООС та матері загиблих бійців, вони чекають своїх земельних ділянок, що передбачені законом, майже 5 років, це при тому, що всі дозвільні документи вже давно зібрані і залишилося лише отримати погодження Держгеокадастру.

Також ветерани та матері бійців звернули увагу Ірини Купрейчик на те, що на Сумщині виділення ділянок відбувається дивним чином: землю в своєму районі не може отримати учасник АТО, але жителю іншого району або навіть іншої області тут знаходять ділянку.

Тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації повідомила присутнім: «Ми неодноразово зверталися до Кабінету Міністрів щодо порушення чинного законодавства при виконанні службових обов’язків начальником головного управління Держгеокадастру в Сумській області Наталією УСІК. А 11 лютого цього року була отримана відповідь, де повідомляється, що наказом Держгеокадастру від 24.12.2019 року Усік Наталію Андріївну переведено з посади начальника Управління Держгеокадастру у Сумській області на посаду першого заступника начальника Управління Держгеокадастру у Сумській області».

Але ж відтоді, наголошують ветерани АТО, нічого не змінилося у питаннях виділення землі та вимагають більш кардинальних рішень.

Ірина Купрейчик підтримала їх та наголосила: «Питання щодо виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС має вирішуватися в найкоротші терміни. Тому ми будемо наполягати на наведенні порядку у цьому відомстві».

Засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей у цілому було дуже гострим, адже наразі існує багато проблем у питаннях щодо підтримки та надання допомоги бійцям та їхнім родинам. Окрім земельних питань йшлося про недостатнє фінансування Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, недостатню фінансову підтримку сімей загиблих учасників АТО/ООС, проблеми із забезпеченням пільгового перевезення громадським транспортом тощо.

Тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик запевнила присутніх, що попри складну ситуацію з обласним бюджетом, всі озвучені проблеми – на контролі обласної влади і по кожному питанню будуть вишукувати резерви для його вирішення.