Головна
СБУ про незаконний перетин державного кордону Печать
Автор СБУ   
19.02.2020 г.
СБУ: незаконний перетин державного кордону тягне за собою адміністративну, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність 

На Сумщині Служба безпеки України продовжує виявляти та блокувати спроби незаконного перетину державного кордону громадянами РФ, а також намагання нелегалів отримати українське громадянство з порушенням вимог чинного законодавства.

Так за матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності було притягнуто двох громадян Росії, які кілька років тому вже намагалися потрапити до нашої країни поза встановленими пунктами пропуску. Тоді зловмисники отримали адміністративне покарання та офіційну заборону в'їзду в Україну. Незважаючи на це у 2019 році росіяни повторно нелегально перетнули державний кордон. Цього разу зловмисники були притягнуті до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання кордону особою, якій заборонено в'їзд на територію України) Кримінального кодексу України. Наразі вони перебувають під арештом.

Також за матеріалами регіонального Управління Служби засуджено росіянку, яка під час оформлення паспорта громадянина України приховала наявність громадянства РФ. До Державної міграційної служби жінка подала підроблені  документи про начебто вихід з російського громадянства.

Ковпаківський районний суд Сум визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Управління СБУ в Сумській області наголошує, що іноземці, які планують потрапити в Україну або набути українське громадянство, мають неухильно дотримуватись встановлених законом вимог та процедур. Попереджаємо, що порушення законодавства загрожує адміністративною, а у випадку повторного правопорушення - й кримінальною відповідальністю.

 

Пресгрупа УСБУ в Сумській області