Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирчанка заплатила шахраям більше 10 тисяч за "виграш" квартири
Охтирчанка заплатила шахраям більше 10 тисяч за "виграш" квартири Печать
Автор Админ   
11.02.2020 г.
ImageНа Сумщині поліцейські розшукують шахраїв, які «подарували» охтирчанці житло в столиці
Повіривши невідомим співрозмовникам, що назвалися представниками забудованої компанії та банку, жінка перерахувала на продиктований їй рахунок майже 30 тисяч гривен. Зрозуміла, що стала жертвою шахрайства лише тоді, коли вони обидва перервали з нею телефонний зв‘язок.

До чергової частини Охтирського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулася 36-річна місцева жителька. Жінка пояснила, що на мобільний телефон отримала смс-повідомлення з привітанням, нібито вона стала власницею квартири в Києві. Заявниця зателефонувала за вказаним номером, і через начебто секретаря забудовної компанії, зв‘язалась з фінансовим директором. Той привітав жінку з виграшем однокімнатної квартири, і переадресував до банківського працівника – мовляв, необхідно узгодити певні фінансові питання. Той, у свою чергу, продиктував реквізити для сплати відсотку за виграш, і громадянка переказала 6200 гривень. Однак чоловік повідомив, що кошти так і не надійшли, та попросив повторити переказ. Згодом він повідомив , що потрібно сплатити ще 10200 гривень начебто за комісію банку. Потім попросив ще 10000 тисяч – нібито на допомогу учасникам АТО. А коли заявниця сказала, що такої суми не має, запевнив, що половину сплатить забудовна компанія, а іншу половину доведеться шукати їй. Заявниця знову перерахувала 5100 гривень. І скільки вона потім не намагалася зв’язатися з «директором» та «банкіром» - обидва абоненти в мережі мобільного оператора вже не обслуговуватись. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася до поліції.
Наразі по даному факту слідчі відкрили кримінальне, в рамках якого встановлюють особи зловмисників та їх місцеперебування.
Працівники поліції знову застерігають громадян: не слід бути настільки довірливими, тим більше, коли мова заходить про гроші. Всяку інформацію, отриману від незнайомих телефонних співрозмовників, слід перевіряти. Пам‘ятайте: шахраї вдаються до найхитріших і найзаплутаніших схем, аби збагатитися за чужий рахунок. Вони майстерно використовують будь-яку можливість покласти чужі гроші до власної кишені, і не гребують використати такі приводи, як збір коштів на потреби пільгових категорій населення. Будьте уважні, обачні та виважені, і тоді вам не доведеться бути жертвою протиправних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg