Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Депутат провів прийом в День соборності України
Депутат провів прийом в День соборності України Печать
Автор ГородА   
10.02.2020 г.
Image22 січня нардеп Микола Задорожний проводив прийом громадян в м. Охтирка. Зустріч з містянами розпочалася не з кабінету, а зі спілкування біля пам'ятнику Шевченка.

Тут, на майданчику біля мерії, о 14:00, розпочалися урочистості з нагоди Дня Соборності України.

Задорожний виступив перед зібранням з короткою промовою та поклав квіти до пам'ятника Кобзарю. Серед присутніх на заході переважала шкільна молодь та працівники держустанов на чолі з мером Ігорем Алєксєєвим.

Попри дощик, охтирчани достояли до кульмінаційного моменту, коли у театралізованій міні-виставі представники Західної та Східної України обмінялися короваєм. Але нардеп цієї символічної дії не побачив, бо вже вів прийом. З урахуванням того, що у грудні Микола Задорожний оминув Охтирку увагою, людей під кабінетом зібралося дуже багато. Дехто прийшов сюди ще опівдні. Запис на конкретний час не вівся, прийом здійснювався у порядку живої черги. У зв'язку з цим під дверми приймальні склалася нервова атмосфера - люди боялися не потрапити на прийом і лишитися зі своїми проблемами наодинці.

Помічнику народного депутата Людмилі Бейзим доводилося докладати чимало зусиль аби підтримувати спокій. З-за дверей постійно доносилися вигуки на кшталт «Скільки можна там сидіти та Коли вже вони вийдуть!» Втім, Микола Задорожній нікого не підганяв, інколи повторюючи частину діалогу по другому колу, якщо людині щось було незрозуміло.

Найбільше піднятих питань в цей день виявилися особистими. Серед них - звернення сироти стосовно забезпечення житлом. Також про житло скаржилася мешканка Комишів. Турбували громадян комунальні рахунки тощо. Озвучувалися й проблеми цікаві широкому колу.

Пенсіонери, яким більше 80-ти років, турбувалися про обіцяні  доплати «довгожителям». З  Сонячного звернулися про передачу гуртожитку Академії наук. Охтирське товариство мисливців та рибалок - про незаконне загарбання земельних угідь. Грунська сільська рада попросила автобус для дітей та відремонтувати дорогу, щоб транспорт з школярами міг їздити хоч помаленьку. Рада організації чорнобильців наголосила на недостатньому соціальному захисті пільговиків. Правий сектор порушив питання про потяг Суми-Ворожба. Мешканці пров.Мєндєлєєва вимагали розібратися в ситуації з каналізаційними стоками комбінату хлібопродуктів. Також охтирчан бентежили - низька якість питної води,  реконструкція планетарію та відсутність державного нотаріуса.

Прийом завершився далеко під вечір. Декому Задорожній відмовляв, посилаючись на відсутність законних підстав для вирішення конкретних особистих питань на користь відвідувача. Але більшість заяв брав на опрацювання.

ImageImage 

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg