Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська влада не має впливу на ТЕЦ, але в ОДА перерахунок обіцяють всім
Охтирська влада не має впливу на ТЕЦ, але в ОДА перерахунок обіцяють всім Печать
Автор Админ   
27.01.2020 г.
ImageУсі виробники теплової енергії Сумщини мають здійснити перерахунок розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення відповідно до Постанови Уряду. -т.в.о. голови ОДА І.Купрейчик

 

27 січня під час апаратної наради тимчасово виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації Ірина КУПРЕЙЧИК наголосила, що це актуальне питання розглядатиметься першим під час кожної апаратної наради, доки усі міста області не здійснять такий перерахунок

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Сергія ЛУГОВОГО, станом на 27 січня в області одинадцять із шістнадцяти виробників теплової енергії прийняли відповідні рішення щодо зменшення розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення на різному рівні, в середньому на 20%. Це такі підприємства як КП «Глухівський тепловий район» (м. Глухів), КП «Теплогарант» (м. Конотоп), ДП «Авіакон» (м. Конотоп), ТОВ «Тепловодпостач» (м. Конотоп), КП «Ромникомунтепло» РМР (м. Ромни), КП «Ромнитеплосервіс» (м. Ромни), КП «Теплосервіс Білопілля» (м. Білопілля), КП ТМП «Тростянецьке ЖЕУ» (м. Тростянець), ТОВ «Теплоенерго» (смт. Краснопілля), ШКЗ «Імпульс» (м. Шостка), ТОВ «Шостка-тепло» (м. Шостка).

Разом із цим, досі не здійснили споживачам перерахунок розміру плати вартості послуги з централізованого теплопостачання за грудень 2019 року, відповідно до постанови Кабміну, такі теплопостачальні підприємства області: ТОВ «Сумитеплоенерго» (м. Суми), АТ «Сумське НВО» (м. Суми), ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» (м. Охтирка), ТОВ «ШП «Харківенергоремонт» (м. Шостка), КП «Лебединтеплоенерго» (м. Лебедин).

У місті Суми, як доповів Ірині Купрейчик заступник Сумського міського голови Олександр ЖУРБА, ТОВ «Сумитеплоенерго» зробить відповідний перерахунок за грудень уже в платіжках у лютому. АТ «Сумське НВО» на офіційний лист відповіді не надало, тому питання про коригування тарифів виноситимуть на засідання виконавчого комітету завтра.

Охтирський міський голова Ігор АЛЄКСЄЄВ відзначив, що у влади міста немає жодних важелів впливу на Охтирську ТЕЦ, що наразі знаходиться не в комунальній власності міста, а в сфері управління Фонду держмайна та Мінпаливенерго. Тому звернення міської влади щодо коригування ціни на газ залишаються без результату. У Шостці теж здійснили перерахунки лише ті підприємства, для яких тарифи здійснюють органи місцевого самоврядування. На жаль, Лебединський міський голова на зв'язок не вийшов.

Ірина КУПРЕЙЧИК, заслухавши виступаючих, наголосила, що таке важливе для населення питання розглядатиметься першим на кожній апаратній нараді, доки в кожному місті області не здійснять цей перерахунок.

Сергій Луговий додав, що Департамент житлово-комунального господарства, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації, ураховуючи вищевикладене, з метою реалізації державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, контролю за цінами направив листа до Держпродспоживслужби в Сумський області щодо проведення позапланових перевірок теплопостачальних підприємств Сумської області, що не виконали постанову в частині перерахунку нарахувань за теплову енергію та комунальні послуги для споживачів.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg