Головна
Прокуратура оскаржуватиме вирок за неправдиві свідчення Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
10.01.2020 г.
ImageВироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області засуджено до 3-х місяців арешту жителя Охтирського району за неправдиві покази свідка у суді.

Подія сталася на початку 2018 року. Так, обвинувачений Б. будучи свідком у кримінальному провадженні під час розгляду іншої справи у суді та  попередженим суддею про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, дав присягу говорити суду правду і лише правду, умисно з метою захисту іншого обвинуваченого та сприяння уникненню останнім кримінальної відповідальності громадянин Б. надав суду завідома неправдиві показання.   

Обвинувачений під час судового засідання заперечував свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.384 КК України, але за принципової позиції прокурора вину чоловіка повністю доведено.

«Призначене судом покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного правопорушення, відтак підлягає скасуванню. Злочинна поведінка обвинуваченого дискредитує в суспільстві авторитет державної правоохоронної системи, підриває довіру громадян до державних інституцій в цілому, а тому має виражений суспільно – небезпечний характер. Тому прокуратурою готується апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції, та наполягатиме на призначенні обвинуваченому більш суворої міри покарання» - повідомив прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц.