Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow СБУ: через нелегальні заправки бюджет втратив мільярди гривень
СБУ: через нелегальні заправки бюджет втратив мільярди гривень Печать
Автор Админ   
30.12.2019 г.
ImageСпівробітники Служби безпеки України у межах понад 20 кримінальних проваджень припинили діяльність майже 300 нелегальних автомобільних заправних комплексів у всіх регіонах України. 

 Оперативники та слідчі спецслужби задокументували, що комплекси функціонували із порушенням вимог чинного законодавства. Їх діяльність становила підвищену небезпеку для оточуючих та призводила до масштабного недоотримання коштів місцевими бюджетами. За попередніми оцінками експертів, лише за два роки сума несплачених державі податків перевищила 10 мільярдів гривень.

Під час спецоперації, яка проводилась на виконання доручення Президента України, підрозділи обласних управлінь СБУ провели перевірки суб'єктів господарювання, що реалізують небезпечні для життя та здоров'я громадян паливно-мастильні матеріали.

Зокрема, на Сумщині СБУ спільно з прокуратурою блокувала незаконне функціонування двох нелегальних автозаправок, які здійснювали господарську діяльність без дозвільних документів, реалізуючи паливно-мастильні матеріали сумнівної якості.

ImageУ межах двох відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо накладання арешту на контрафактну продукцію.

Заходи із блокування нелегального бізнесу на території регіону проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. 

Прес-група УСБУ в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg