Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Депутат Задорожній про асфальтові заводи
Депутат Задорожній про асфальтові заводи Печать
Автор ГородА   
15.12.2019 г.
ImageНародний депутат Микола Задорожній звернувся до охтирчан з проханням про підтримку.

Депутат написав на своїй сторінці у ФБ про перебіг подій навколо асфальтових заводів, що псують життя охтирчанам і на які ті системно скаржаться. Депутат закликає: «Давайте разом встановимо справедливість!» Далі текст звернення. 

До уваги мешканців міста Охтирка!

Звертаюсь до вас за певною допомогою у вирішенні питання незаконного функціонування асфальтобетонного заводу у вашому місті.

У Сумській області в місті Охтирка знаходиться два асфальтних заводи. Зокрема це державний завод «Сумський облавтодор» та підприємство ТОВ «Південьдортех», яке останній рік, незаконно займало територію у вказаного державного підприємства. Хочу відзначити, що попри багаточисельні звернення громадян з питань забруднення навколишнього природного середовища асфальтними заводами, місцева влада, як міська так і обласна, протягом кількох років не вирішувала вказаного питання. Є підстави вважати, що з деяких причин просто не хотіли!...
За даним фактом, мною були направлені звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності функціонування асфальтного заводу в м. Охтирка, який знаходиться за адресою Кириківська, 27. Внаслідок чого виявлено, що завод встановлено з суттєвими порушеннями!!! Окремі "вітання" обласній екоінспекції, виглядає як службова недбалість! Прокуратура відкрила окреме провадження. Також було ініційовано перевірку інспекцією праці щодо незаконного працевлаштування людей на заводі. Правоохоронними органами також відкрито окреме провадження. Завдяки постійним зверненням до правоохоронних органів, лише з другого разу місцевий суд наклав арешт на завод «Південьдортех». Наразі завод опломбовано. Та варто відзначити, що у зв'язку з невиконанням рішення суду щодо закриття асфальтного заводу в м. Охтирка було багато успішних спроб несанціонованого втручання у відновлення заводу власниками. За моїм реагуванням до Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції було перервано таку роботу. Дякую правоохоронним органам, що довели справу до арешту. Хоча це потребувало моєї постійної уваги, протягом 2.5 місяців!
11 грудня в Апеляційному суді буде розглядатись апеляція на арешт майна. Сподіваюсь на законне рішення суду.
Натомість державний завод, який функціонує законно, надав усні гарантії від керівництва «Сумиоблавтодор», що нове обладнання для фільтрації повітря вже замовлено і до кінця січня наступного року буде встановлене.

Звертаюсь до місцевих жителів, у разі виявлення фактів незаконної роботи асфальтного заводу «Південьдортех» (зовнішній вигляд на фото), прошу повідомляти інформацію в правоохоронні органи! Ви знаєте, що завод працює незаконно! Будь-ласка телефонуйте на 102. Прошу максимально поширити дану інформацію. Насамперед дякую!
Давайте разом встановимо справедливість!

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg