Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Тарануха Анна. Коли волонтерство в кайф
Тарануха Анна. Коли волонтерство в кайф Печать
Автор ГородА   
05.12.2019 г.
ImageПриємно бачити, як твоя праця впливає на оточуючих, та як змінюються їхні погляди на певну проблему. Я відчуваю себе щасливо, коли творю добро. - А.Тарануха 

«Я завжди була активісткою, мене з підліткового віку цікавила громадська діяльність. Дуже подобається допомагати людям, дарувати їм щастя, крім того турбуватися про тварин та наше навколишнє середовище. Приємно бачити, як твоя праця впливає на оточуючих, та як змінюються їхні погляди на певну проблему. Я відчуваю себе щасливо, коли творю добро. Щирі посмішки приносять неабияке задоволення від заняття волонтерською діяльністю. Для мене це стало своєрідним хоббі, від якого я дійсно кайфую», - говорить волонтерка СумДУ, уроджениця м. Охтирка Тарануха Анна.

У Сумському державному університеті (далі - СумДУ) активно діє волонтерський рух студентів. Волонтери СумДУ - це благодійна організація, що на добровільних засадах допомагає суспільству і сприяє його духовному і моральному розвитку. Студенти різних курсів та факультетів проводять благодійні акції на підтримку дітей-сиріт, захисту навколишнього середовища, пропаганди здорового способу життя, доброти і людяності. Це те об'єднання молоді, яке робить світ кращим. Волонтерами СумДУ щорічно стають десятки студентів із різних регіонів України. Не стало винятком і м. Охтирка, яке вже другий рік гідно представляє студентка факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Тарануха Анна.

Дівчина ще підлітком цікавилася громадською діяльністю, мріяла допомагати суспільству, робити все для збереження чистоти навколишнього середовища, також Анна має активну життєву позицію і вважає, що для збереження нашої планети «...треба почати з себе і маленькими кроками йти до перемоги». В Охтирці студентка не мала нагоди займатися волонтерською діяльністю, але університет дав їй можливість здійснювати свої мрії. Анна вважає, що її майбутнє життя буде тісно пов'язане із благодійною справою, і вона зможе допомогти реалізувати і підтримати деякі ідеї таких же активних людей, як і вона.

За час роботи у складі організації Анна взяла участь у безлічі благодійних акцій: проти СНІДу; заміни цигарку на цукерку; день української писемності; міжнародний день волонтерства та інші. Нещодавно відвідувала собачий притулок, де допомагала працівникам у догляді за тваринами, а трішки раніше брала участь у «Дні смайлика». Ця акція присвячена Міжнародному дню посмішки, під час якої студенти на площі перед центральним корпусом університету дарували всім маленьких смайликів, а разом з тим гарний настрій. І це тільки деякі з великої кількості заходів, учасницею яких була молода дівчина.

Найбільше Анні запам'яталася акція присвячена Міжнародному дню обіймів, яка відзначається 21 січня. У Сумах ця подія проводилася того ж дня в минулому році. Студенти пройшлися центральними вулицями міста, обіймали перехожих, ділилися гарним настроєм та дарували цукерки. Вона з теплом згадує про цю подію: «Тоді, це була одна з моїх найперших акцій. Ми ходили з плакатами "Обійми мене", роздавали дітям та дорослим цукерки та міцні обійми. Саме тоді на дворі було холодно, але мені стало тепло від цих задоволених облич та дійсно відвертих і теплих обіймів».

Сумський Державний Університет висловлює вдячність батькам Ані та педагогам Охтирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №11 за виховання свідомої громадянки і дівчини з активною життєвою позицією, яка змінює світ на краще.

 

Сердюк Анатолій

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg