Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow За шахрайство з продажу квартири 3 роки позбавлення волі
За шахрайство з продажу квартири 3 роки позбавлення волі Печать
Автор Админ   
18.11.2019 г.
ImageВироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області засуджено до 3 років позбавлення волі охтирчанку, яка вчинила шахрайство у великих розмірах.

 

Подія сталася, ще в 2015 році. Так, обвинувачена С. маючи кредитний договір із банківською установою, предметом якого була двокімнатна квартира та мала заборону на відчуження вказаного майна до повного виконання умов договору, вирішила продати квартиру. Достовірно знаючи, що власна квартира перебуває під арештом, всупереч умов укладеного кредитного договору шляхом обману та зловживання довірою домовилася із покупцем щодо продажу квартири. Під час укладання попередніх договорів покупець П. передала С. грошові кошті на загальну суму 350 000 грн. Через деякий час покупець П. виявила, що квартира перебуває в іпотеці та звернулась із заявою до правоохоронних органів щодо вчинення стосовно неї шахрайських дій.

Обвинувачена під час судового засідання заперечувала свою винуватість у вчиненні шахрайства у великих розмірах, але за принципової позиції прокурора вину жінки повністю доведено.

«Призначене судом покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного правопорушення, відтак підлягає скасуванню. Обвинувачена свою вину не визнала, не розкаялась, шкоду завдану злочином не відшкодувала, тобто жодним чином не сприяла зменшенню негативних наслідків, а навпаки - своїми неправдивими показами вводила в оману слідство, тим самим намагалась уникнути відповідальності. Тому прокуратурою готується апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції, та наполягатиме на призначенні обвинуваченій покарання у виді 5 років позбавлення волі» - повідомив прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц.    

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg