Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Одна заява - 10 послуг
Одна заява - 10 послуг Печать
Автор Админ   
08.11.2019 г.
ImageЗ 2020 вступає в дію експериментальний проект «Е-малятко» щодо комплексної допомоги батькам при народженні дитини

Проект надасть можливість отримати 10 послуг держави, пов'язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою одразу в пологовому будинку

Надання комплексної послуги «Е-малятко» здійснюється органами державної влади, органами місцевого самоврядування в межах повноважень, виключно на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження, та відомостей, необхідних для надання послуг, що містяться в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян, отриманих у порядку інформаційної взаємодії із зазначеним Реєстром.

Складення та/або подання будь-яких додаткових заяв чи документів не вимагається.

Постановою КМУ від 10 липня 2019 р. «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини» передбачено умови та порядок надання допомоги батькам.

Вона складатиметься з: державної реєстрації народження дитини, реєстрації місця проживання дитини; внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров'я; реєстрації її у Державному реєстрі фізичних осіб- платників податків; призначенні допомоги при народженні дитини; видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї; призначенні допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номеру запису в ньому.

У документі зазначається, що «новонароджена дитина» - дитина, яка не досягла одного року з дня народження. Заява про державну реєстрацію народження, подається до відділу державної реєстрації актів цивільного стану в паперовій або електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису за місцем народження дитини або проживання заявника, зокрема через центр надання адміністративних послуг.

Інформування заявника про результати надання послуг під час надання комплексної послуги «Е-малятко» здійснюється відповідним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, який надавав таку послугу, в день її надання за допомогою електронних засобів комунікації (смс-повідомлення, електронна пошта, інші засоби зв'язку).

У разі коли за результатом надання послуг відповідно до законодавства передбачено видачу документа, за вибором заявника такий документ може бути отриманий у відповідному органі державної влади, органі місцевого самоврядування, який надавав таку послугу, або у разі подання зави про державну реєстрацію народження через центр надання адміністративних послуг - у відповідному центрі, або не пізніше наступного робочого дня з дня надання послуги надісланий заявникові рекомендованим листом за рахунок заявника.

Крім того, пропонується забезпечити можливість батькам дитини віком до 14 років зареєструвати її місце проживання шляхом подання документів в електронній формі за умови, що така реєстрація здійснюється за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них.

Водночас забезпечується можливість фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків платником податку у порядку, визначеному Державною міграційною службою та Державною податковою службою.

Запропонований механізм надання таких послуг, дозволить мінімізувати кількість документів та процедурних дій, що вимагаються для їх отримання і значно зменшить адміністративне навантаження на батьків.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg