Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Кожна третя сім’я Охтирки отримує субсидію
Кожна третя сім’я Охтирки отримує субсидію Печать
Автор Админ   
25.10.2019 г.
Управлінням соціального захисту населення Охтирської міської ради надано інформацію щодо надання соціальної допомоги населенню міста за період з травня по вересень 2019 року.
За період з травня по вересень 2019 року до управління cоціального захисту населення з надання всіх видів соціальної допомоги звернулось 2691 особа, із них поштою надіслали документи 51 особа, надійшло в електронній формі через офіційний веб-портал Міністерства соціальної політики України 11 заяв, за усними консультаціями та роз’ясненнями звернулось 944 громадян
За неопалювальний період 2019 року призначено житлову субсидію 5603 сім’ям (враховуючи з 01.05.2019р. призначення без особистого звернення громадян 5142 ). 
Станом на 30 вересня 2019 року отримувало субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 5101 сім’я або 27 % від загальної кількості сімей, що проживають у місті (із них 2995 сімей мали субсидію у розмірі «0»). 
Управлінням соціального захисту населення Охтирської міської ради було сформовано і надіслано до Мінсоцполітики реєстри одержувачів житлової субсидії у грошовій готівковій формі щодо осіб, які одержують та не одержують пенсії та окремо реєстри отримувачів субсидій у грошовій безготівковій формі. 
За неопалювальний період 2019 року здійснено 18,1 тис. перерахунків призначених субсидій при зміні тарифів, норм споживання та за поданням житлово-комунальних підприємств без звернення заявників.
Щомісяця відділ з питань державної реєстрації Охтирської міської ради до управління надає списки осіб, які зняті з реєстрації за місцем проживання або зареєстрували своє місце реєстрації. За неопалювальний період отримано 5 списків на 2769 осіб, які спеціалістами опрацювано та виявлено, що 102 отримувача субсидії не повідомили управління про зміну складу зареєстрованих осіб у житловому приміщенні. Вищевказаним громадянам за рішенням комісії субсидію було припинено.
Щомісяця до управління надходять списки померлих громадян міста. Спеціалістами управління виявляються померлі особи, які отримували житлову субсидію, або, які були у складі сім’ї отримувача. За опалювальний період надійшло 5 списків на 264 осіб.
           З метою вирішення питань по окремих сім’ях, а саме у випадках неможливості призначення на загальних підставах субсидії проводяться на засіданні комісії з призначення соціальних виплат та надання пільг окремим категоріям громадян, яка діє при виконкомі Охтирської міської ради. За неопалювальний період проведено 10 засідань комісії, на яких розглянуто 337 заяв з призначення субсидії. Рішення комісії приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Задоволено 324 заяви, що становить 96%, із них:
-   на понаднормову площу житла – 126 сім’ям;
- при розрахунку субсидії виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають – 69 сім’ям;
- у разі здійснення купівлі (або набуття іншим законним способом права власності) на суму, яка перевищує 50 тис.гривень – 5 сім’ям;
- особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла – 5 сім’ям;
- мають у володінні транспортний засіб і з дати випуску якого минуло менше 5 років – 2 сім’ям;
- особам, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), та сплачують  за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки – 25 сім’ям;
-  внутрішньо переміщеним особам, фактично проживаючим у домогосподарстві, без укладання договору найму – 4 сім’ям;
- особам працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати – 88 сім’ям.
На засіданні комісії з призначення соціальних виплат та надання пільг окремим категоріям громадян розглядаються питання не тільки призначення, а і припинення надання раніше призначеної субсидії ( припинення послуги, не подання інформації про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні, подання недостовірних даних при призначенні субсидії та інше ). Припинено надання раніше призначеної субсидії 118 одержувачам житлових субсидій.
До управління постійно надходить інформація щодо отримувачів субсидії, які здійснили покупку житлового приміщення, транспортного засобу, та інформація щодо осіб, які отримували субсидію в місті Охтирка і за місцем попередньої реєстрації. За травень – вересень 2019 року виявлено 50 випадків надання громадянами неповної або недостовірної інформації, що призвело до зайво нарахованих житлових субсидій на суму 484,4 тис. грн., із них повернуто до державного бюджету 194,7 тис. грн. Перерахунки житлових субсидій здійснюються в ручному режимі.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg