Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як відзначили День Захисника в Охтирці і районі
Як відзначили День Захисника в Охтирці і районі Печать
Автор ГородА   
22.10.2019 г.
Image14 жовтня  -  свято Покрови і ДЕНЬ ЗАХИСНИКIВ УКРАЇНИ. Охтирка - мiсто вiйськовоi слави, в якому дислокуються декілька в/ч, якi мають декілька військових оркестрiв. Чому так байдуже поставилась до цього свята?

14 жовтня українці святкують чотири свята. Свято Покрови, День козацтва, УПА, захисників України. З 2015 року цей день оголошено вихідним.

В цей день по всій Українi вiдбулися урочистостi. В Києвi пройшов марш спротиву «Нi - капiтуляцiї!» Акцiї вiдбулися бiля пам'ятника Шевченку i на Банковiй бiля офісу президента. В цих заходах взяли участь близько 10 тисяч українцiв. Великi міста, мiстечка i селища України святкували День Захисникiв урочисто i піднесено. Як відзначили День Захисника в Охтирці і районі?

Урочистості до свята українських воїнiв у нашому мiстi почалися 11 жовтня, перед вихідними. У РБК i в мiському центрi культури і дозвілля пройшли тематичнi концерти i привiтання військових міським і районним керівництвом.

11 жовтня. Концерт у районному будинку культури був змістовний i  зворушливий. «Український марш» всi присутнi слухали стоячи. І далi українськi пiснi й хореографiчнi постановки аматорiв сцени нiкого не залишили байдужими. Для  багатьох - це свято зi сльозами на очах. Шкода, що концерт у першiй половинi дня, у п'ятницю, робочий день. Не всi змогли прийти.

Громада Чупахiвськоi ОТГ запросила охтирських ветеранiв. Охтирськi захисники пройшли урочистим маршем i взяли участь у святкових урочистостях. У сiльському клубi зiбралось багато людей. Чупахiвка вшанувала своїх захисникiв i героїв, ангелiв-охоронцiв Олексiя Вербицького та Юрiя Бережного.

Щодо святкового заходу у мiському культурному центрi до Дня Захисника є питання. Що це було? Для кого цей концерт? Для захисникiв чи для вiдвiдувачiв нiчного клубу? У глядачів - повне розгублення i здивування. Не зрозумiло. Але галочки поставили. Урочистостi провели.

14 жовтня. Свято Покрови. Бабине лiто. Сонячний теплий день. Охтирчани зранку поспiшали на базар, на службу в собори та церкви, на природу.
Ветерани теперiшньої вiйни, представники громадської органiзацiї «Охтирський захисник» пройшли маршем вiд Покровського Собору до Успенського, традиційно вiд площi до площi, зi своїм музичним супроводом, зi своїми прапорами, червоно-чорними та жовто-блакитними. Вони самi себе вiтали гаслами «Слава Українi!», «Героям Слава!»... Їх супроводжувала одна поліцейська машина i здивованi соннi охтирчани. ГАНЬБА!

Нашi ветерани вiддали честь та поклали квiти герою минулої вiйни Олексiю Бересту. А на Успенськiй площi вiддали честь героям сучасної вiйни.

ImageМихайло Грiневський, громадський активіст, був вiдзначений грамотою вiд iменi громадської органiзацiї «Охтирський захисник» за систематичну допомогу в органiзацiї загальноміських вiйськово-патрiотичних заходiв i постійну турботу про гiдний вигляд СТIНИ ПАМ'ЯТI.

У селi Пологи також вiдбулися урочистостi до свята. Запросили представникiв охтирської громади. Охтирчани представили там свою пересувну виставку «Стiна Пам'ятi» зi свiтлинами з Майдану i зони АТО, військовою амунiцiєю та артефактами цiєї неоголошеної вiйни.

Ви би бачили з якою зацiкавленiстю люди роздивлялися свiтлини. Люди цікавились, звiдки фото - з Iнтернету? Нi, з нашого архiву. А потiм знаходили  там себе, бо вони ж брали активну участь у волонтерському русi, організованому їхнiм архімандритом Адрiяном. Один малюк з 12-ї до 18-ї години проходив у військовiй амунiцiї та кевларовiй касці. Велика подяка положанам, сiльським аматорам за змістовний концерт до Дня Захисника.

Повернемось до Охтирки. 14 жовтня  -  свято Покрови і ДЕНЬ ЗАХИСНИКIВ УКРАЇНИ. Охтирка - мiсто вiйськовоi слави, в якому дислокуються декілька в/ч, якi мають декілька військових оркестрiв. Чому так байдуже поставилась до цього свята?

ПОКРОВ i захист Пресвятої Божої Матерi простягається не тiльки на людськi тiла, а насамперед - на нашi душi...

Валерiя Бакулiна

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg