Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Якщо вас знають з гарного боку, то вже стійте й не крутіться...
Якщо вас знають з гарного боку, то вже стійте й не крутіться... Печать
Автор ГородА   
01.10.2019 г.
ImageЩо ми можемо «на раз»? Виламать секцію щойно збудованої огорожі в парку, закопати свого здохлого собаку прямо під ноги охочих вийти на природу, або туди ж вивезти причеп-другий хатнього непотребу. Робимо все це з легкістю і безкарно, так само як катаємо малих дітей на торпеді авто. Автівки можуть бути різні: на бляхах, дев'яточки, позашляховики... не важливо. Головне, щоб малий - попереду. Це ж круто!

 

Тільки все має свою ціну. І навіть, якщо сьогодні ніхто не схопив за руку дядька, що спалив половину лугу біля річки, завтра чи після завтра за чуже страждання заплатять його онуки - хворобою, наприклад. І звідки воно взялося? - скажуть. Та звідти ж...

Ми дуже легко об'єднуємося навколо ситуативної дурні, нам за щастя кинути камінь у сусіда, начальника чи в чужу хату. Але ми геть не спроможні критично оцінювати себе. Винуваті усі, крім мене, - правда ж? Так само немає діла з продуктивною роботою на спільне благо. Чи не тому Охтирку важко любити і складно хвалити, якщо звісно не кривити душею?..

Вже наступного тижня місто може набути нового статусу - Охтирської ОТГ. Про це говорять? Ні. Здається, про це навіть мало хто знає. Як вплине поглинання кількох сіл на життя людей у місті? Ніяк? Навряд чи. Жодних роз'яснень напередодні, крім деяких ініціатив Сумського центру місцевого самоврядування, спеціалісти якого створюють певні інформаційні хвилі.

Охтирська міська ОТГ, до складу якої  вже 3 жовтня можуть увійти села Стара Іванівка, Будне, Піски, Поділ, Сосонка, Климентове очевидно житиме якось інакше, ніж дотепер. Але ж нам байдуже! Правда? Правда. Це ж не город у куми одрізають.

А що лікарня? Кажуть, там медиків тасують, як колоду. Бідні місця не нагріють собі. То в одну хату, то в іншу женуть. І кожен раз саме в ту, яка ремонту просить. Тепер от колишній «роддом» виник на горизонті з видраним лінолеумом. І це теж не важливо, якщо ти сам не лікар і не медсестра?... Так, болючою проблема стає лише тоді, коли цеглина впаде саме на твою голову. А якщо треба показати досягнення, так у нас зажди талановиті діти для цього напоготові.

Не можна жити в суспільстві і бути вільним від нього. Важко гарно пахнути, якщо твоя країна борсається в лайні.

...Лютий 2015-го.
У Харкові - Хода Гідності, попереду йде 15-річний Даня Дідик з прапором.
В снігу спрацьовує вибуховий пристрій, два кілограми тротилу - дитина та ще троє людей помирають. 9 - поранені.
Підозрюваних затримують. Судять.
...І готують до обміну.

На фото: понівечені секції новенького паркану

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg