Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Коли міські й сільські діти зрівняються у правах?
Коли міські й сільські діти зрівняються у правах? Печать
Автор Админ   
23.09.2019 г.
ImageУ місті займається 41 учень з Чернеччинської об'єднаної територіальної громади (ЧОТГ), 22 з них відвідують дитячу художню, а 11 - музичну школу. Згідно закону діти повинні мати рівні права на освіту незалежно від міста реєстрації. Однак, починаючи з минулого року, сільським дітям в Охтирці доводиться мати різні проблеми.

По ініціативі мера Ігоря Алєксєєва за кожного учня з сільських рад почали вимагати додаткові кошти. Чернеччинська с/р першою пішла назустріч міській владі. Однак, проблема досі не вирішена. Раз по раз доводиться повертатися до неї, тому що гроші, у тому об'ємі, який бажає отримати місто, сільські депутати не виділяють.

10 вересня на пленарному засідання шістнадцятої сесії Чернеччинської с/р серед інших якраз і було у черговий раз розглянуте питання щодо збільшення відрахувань ОТГ у бюджет міста за навчання сільських дітей в охтирських школах.

На це засідання в будівлю райдержадміністрації прийшли делегати від міста - заступник мера Тетяна Коваленко та депутат облради, начальник відділу освіти Анатолій Тронь.

Після лаконічного виступу освітянина, присутні в залі його закидали питаннями. До однієї з піднятих проблем, навіть, прийшлося повертатися двічі. А саме, депутат Людмила Бейзим запропонувала прямо зараз проголосувати за виділення додаткових коштів для ліквідації диспропорції у оплаті між харчуванням міських та сільських дітей.

На сьогодні містяни за обіди платять суттєво менше за рахунок доплат з міського бюджету. Мешканцям населених пунктів ЧОТГ шкільна їжа обходиться дорожче, тому що вони не можуть отримати компенсацію, яку чернеччинські депутати надати готові.

Спочатку Анатолій Тронь не побачив у розрішенні ситуації ніяких складностей. Якщо громада готова перерахувати кошти, то чому діти повинні платити різні суми?!

Але після ремарки голови Чернеччинської с/р Романа Бублика стосовно того, що питання не вирішується попри бажання депутатського корпусу ЧОТГ саме з-за відсутності відповідного вердикту виконкому міськради, освітянин пообіцяв посприяти у прийнятті даного рішення. Більше того, запросити на найближче засідання виконкому сільських депутатів.

Лишається сподіватися, що місто не стане затягувати та погодиться отримати додаткові кошти від ЧОТГ, щоб вирівняти нарешті оплату за харчування.

Андрій Міхєєв

ImageImageImage 

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg