Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як не стати жертвою крадіїв
Як не стати жертвою крадіїв Печать
Автор Админ   
20.09.2019 г.
ImageОстаннім часом на території області  до поліції все частіше надходять заяви від громадян про крадіжки з домоволодінь.  В деяких випадках  скоюються  вони з вини самих  господарів.

В Сумах із заявою про крадіжку звернулись  70-річна пенсіонерки. Вона розповіла, що до її квартири подзвонила  та попросила попити води. Жінка , переплутавши її із сусідкою, не відмовила.  Гостя , всіляко відволікаючи господарку , мала на меті одне - викрасти гроші. Їй це вдалося . Сума, на яку збагатилась зловмисниця , склала більше  12 тисяч гривень.

Постраждала від крадіїв і  50-річна жителька Охтирки.  Її хибна звичка  залишати ключ від дверей будинку в розташованій поруч господарській будівлі коштувала їй  втрати 15 тисяч гривень та золотих виробів. Зловмисники проникли в будинок за її відсутності.

За даними фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та розпочали пошук зловмисників.  Поліцейські вкотре  застерігають громадян бути уважними та обережними і сподіваються, що надані ними поради допоможуть вберегти себе та рідних від неприємних «сюрпризів»:

1. Встановіть сталеві двері з замками

Як правило, грабіжники потрапляють до чужого помешкання через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки. Про ці місця варто подбати в першу чергу. Важливо, щоб двері відкривались назовні, щоб була масивна дверна коробкою зі сталевого прокату. А місце в якому знаходиться замок має бути захищено твердосплавними вставками

2. Не економте на дверних замках

Не використовуйте замки старої конструкції, замінюйте замок, якщо загубили ключі або заселяєтесь в нове помешкання. Додамо, чим більше обертів ключа, тим краще. В ідеалі повинно бути 3-4. Подбайте щоб в замку було не менше двох ригелів ( так званих пальчиків) замка.

3. Подбайте про захист вікон 

Подбайте про бронювання віконних шиб. На скло наклеюється спеціальна плівка, яка стає єдиним цілим з шибою. Таке покращене вікно не розіб'є ні камінь, ні молоток. А під час вибуху воно деформується. Також мешканцям першого поверху, необхідно встановити стаціонарні ґрати товщиною не менше 10 мм, краще 12-15 мм.

4. Встановіть спільні двері

Для декількох квартир варто поставити тамбурні металеві двері. Та додатково укомплектувати їх аудіо-відеодомофоном, електромагнітним замком, який відкривається прямо з квартири.

5. Подбайте про сигналізацію

Найкращий варіант - сигналізація з виведенням на позавідомчу охорону. Або звичайна сирена та декілька давачів (сенсорів) на вікна та двері, підключивши їх через блок безперебійного живлення. Також вигналізацію краще робити прихованою, аби провід не був на видномі місці.

6. Подружіться з сусідами

Більшу частину квартирних крадіжок скоюють саме за "наводкою" сусідів або знайомих. Тому важливо, аби зловмисники не знали, коли вас нема вдома, які дорогоцінності чи техніку зберігаєте у своїй оселі. Вирушаючи на відпочинок віддайте ключі надійним сусідам і попросіть їх наглядати за квартирою. Крім того, рекомендується відкривати і закривати двері в квартиру, щоб прибрати можливу "мітку крадіїв".

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg