Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Кубок України із дрег-рейсингу
Кубок України із дрег-рейсингу Печать
Автор Админ   
19.09.2019 г.
Одні із найпотужніших і найяскравіших змагань - Кубок України із дрег-рейсингу - відбудуться на Сумщині

В обласному центрі 21 вересня на території злітної смуги «Аеропорт Суми» відбудуться змагання, в яких візьмуть участь найсильніші пілоти і найпотужніші авто з усієї України. Потужність деяких болідів перевищує 1000 кінських сил

Як повідомив під час брифінгу начальник обласного управління молоді і спорту Євген ПОХОДНЯ, змагання такого роду користуються неабиякою популярністю та збирають велику кількість учасників і глядачів по усьому світові. «Сумщина традиційно протягом багатьох років є одним з центрів розвитку цієї автомобільної дисципліни», - повідомив він.

Цього року у змаганнях планується участь таких іменитих пілотів, як Андрій КРАВЧЕНКО (м.Київ) - багаторазовий чемпіон України, майстер спорту України, учасник професійних змагань з автомобільного спорту міжнародного рівня, Сергій СОЛОВЧЕНКО (м.Суми) - багаторазовий чемпіон України, майстер спорту України, Олеся ЛИСА (м.Суми) - чемпіон України, майстер спорту України та Вадим ЛИСИЙ (м.Суми) - чемпіон України.

За словами президента Федерації автоспорту Сумщини Вадима ЛИСОГО, крім змагань, на відвідувачів чекає автомотовиставка. Також планується проведення майстер-класів для малечі, змагання з мото-драгу, квадро-драгу. Усі бажаючі зможуть взяти на прокат квадроцикли. Нагородження переможців змагань буде проходити під музичний супровід  сучасного кавер-гурту «Шторм».  

«Відкриття змагань о 12:00. Це будуть видовища для всієї родини, не тільки для чоловіків, - говорив Вадим Лисий. - Приємно відзначити, що цього року призовий фонд змагань складає 50 тис гривень».

Довідково. З таким видом спортивних змагань наша область знайома вже давно. Тричі в Сумах, у 2006, 2007, 2009 роках, проводився Всеукраїнський турнір з Дрег-Рейсингу. У 2011 році був проведений Всеукраїнський Кубок з Дрег-Рейсингу (автоперегони на прискорення) «Суми-Форсаж», у 2018 році - Кубок України з автоспорту. У 2012, 2015, 2016 роках етапи чемпіонату України з Дрег-Рейсингу відбувалися на злітній смузі аеропорту м. Конотоп.

Дрег-рейсинг - це гонка по прямій на чверть милі (402 метри) з максимальним прискоренням. У заїзді стартує два автомобілі або мотоцикли, переможець визначається за олімпійською системою, тобто на вибування. Для того, щоб зрівняти початкові шанси учасників, встановлена класифікація за типами приводів та об'єму двигуна. Змагання такого роду користуються неабиякою популярністю та збирають велику кількість учасників і глядачів в усьому світі.

ImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg