Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow В Сумах презентували фільм про Олександра Аніщенка
В Сумах презентували фільм про Олександра Аніщенка Печать
Автор Админ   
13.09.2019 г.
До Дня міста у Сумах презентували фільм, присвячений Герою України полковнику СБУ Олександру Аніщенку 

У Сумах учні місцевої спеціалізованої школи «Унікум» та Сумська обласна ТРК «Відікон» презентували короткометражний фільм «Олександр Заступник Сумський», присвячений Герою України полковнику СБУ, почесному громадянину міста Суми Олександру Аніщенку, який загинув у травні 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу Слов'янська.

На прем'єрному показі були присутні батьки Олександра Аніщенка, дружина, товариші по службі, друзі головного героя фільму, учасники Антитерористичної операції з родинами, вчителі, депутати місцевого самоврядування різних рівнів, небайдужі жителі міста. Головна увага була прикута до дітей - учасників творчого колективу, які писали легенду, ілюстрували її та виконали ролі у фільмі.

Людмила Говійна, керівник творчого проєкту, який триває вже два навчальні роки, розповіла, що у 2017 році школярі долучилися до створення сучасного українського епосу про легендарних захисників рідної землі. Вони разом написали першу сучасну сумську легенду, а потім самі проілюстрували книгу «Олександр Заступник Сумський», за якою і зняли фільм.

П'ятдесят дітей долучилися до творчого проєкту, поєднавши у ньому щире дитяче прагнення до миру, роздуми про цінність людського життя, любов до рідної Сумщини та відповідальність за долю України. Фільм побудовано на поєднанні розповідей дітей і документальних кадрів, що відображають бойові події 2014 року в районі проведення АТО.

Після перегляду стрічки батьки Олександра - Григорій Миколайович та Зінаїда Миколаївна, а також представник обласного підрозділу СБУ звернулися до дітей, які були присутні в залі, зі словами вдячності за те, що світла пам'ять про Олександра Аніщенка  живе і буде жити у добрих справах та починаннях, нових творчих проєктах, адже «легенди не вмирають - вони живуть вічно». Дорослі закликали дітей завжди пам'ятати про те, яку велику ціну сплатила і платить Україна та її народ за можливість жити, навчатись, працювати під мирним небом.

«Україна - це рідний край, в якому ти живеш, в якому ти народився. Якщо ти любиш свою країну, ти допоможеш їй, не кинеш у війні і не даси їй загинути...», ‒ так написала про любов до Батьківщини юна авторка книги-легенди «Олександр Заступник Сумський» Валерія Теплухіна.

 

Прес-група УСБУ в Сумській області

ImageImage 

*      *      *

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg