Головна
Сумщина вшанувала пам'ять загиблих артилеристів Печать
Автор Админ   
04.09.2019 г.
ImageНа Сумщині вшанували пам'ять 17 військовослужбовців 27-го артполку, які трагічно загинули на Луганщині 3 вересня 2014 року

Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за цілісність і недоторканність України.

Тимчасово виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації Ірина КУПРЕЙЧИК згадала всіх 17 загиблих бійців 27 артбригади поіменно і подякувала їхнім батькам і рідним за синів, які віддали життя за Батьківщину.

Керівництво артбригади вручило сім'ям загиблих бійців пам'ятні відзнаки бригади та книги, де йдеться про кожного з 17 героїв.

Заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ розповів, що два роки тому особисто був на місці тих подій і відчув весь масштаб трагедії. «З емоцій - тільки співчуття рідним і величезна образа на ворога, -  говорив він. - І сьогодні ми маємо зробити все, щоб ворог розумів: нам є кого згадати, нам є що захищати! Ми мусимо залишитися патріотами, ми мусимо пам'ятати всіх героїв України, ми зобов'язані на них рівнятися».

Учасники мітингу також вшанували пам'ять та поклали квіти до могил загиблих героїв АТО на Алеї Слави на центральному кладовищі обласного центру.

Довідково. 3 вересня 2014 року російські бойовики здійснили обстріл населеного пункту Побєда Новоайдарівського району Луганської області касетними снарядами з реактивних установок  БМ-30 Смерч . У наслідок обстрілу загинуло 17 військовослужбовців 27 Сумської реактивної артилерійської бригади: солдат Авраменко Сергій Григорович; сержант Андра Руслан Романович; старший лейтенант Бей Віталій Миколайович; молодший сержант Брисенко Богдан Миколайович; старший сержант Буйвало Олександр Миколайович; прапорщик Вихристюк Сергій Григорович; солдат Грибеник Сергій Вікторович; молодший сержант Дудка Володимир Андрійович; старший солдат Завальний Ігор Юрійович; молодший сержант Калюжний Олексій Володимирович; старший солдат Переяслов Володимир Євгенович; солдат Колот Микола Миколайович; солдат Куценко Сергій Вікторович; солдат Матвієвський Іван Володимирович; старший лейтенант Осипов Микола Іванович; солдат Площик Роман Вікторович; солдат Шовтута Олександр Іванович.