Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow ОХТИРСЬКИЙ ОМВК ІНФОРМУЄ
ОХТИРСЬКИЙ ОМВК ІНФОРМУЄ Печать
Автор Админ   
03.09.2019 г.
Про організацію та проведення призову громадян України 1992-1999 років народження в жовтні- грудні 2019 року на строкову військову службу

На підставі Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та Указу Президента України від "30" січня 2019 р. № 22/2019 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році" з 01 жовтня 2019 року по 30 грудня 2019 року триватиме призов громадян на строкову військову службу.

Явці на призовну дільницю Охтирського ОМВК для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1999 року народження, яким в період чергового призову виповниться 20 років, а також громадяни 1992 - 1999 років народження, у яких закінчилася відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин. Громадяни, яким виповнилося 18 років, можуть бути призвані на строкову військову службу за власним бажанням.                 
Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу та знаходяться на військовому обліку в Охтирському ОМВК, зобов'язані прибути на призовну дільницю за адресою: м. Охтирка, вул. Гафановича, 12 у встановлений час з документами, що посвідчують особу. Громадяни, яким за будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов'язані прибути до військового комісаріату протягом 1-10 жовтня 2019 року.
На підставі Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" керівники підприємств, установ, організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов'язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.
Громадяни, які ухиляються від призову і не з'являються за повісткою до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

Довідково:
Військовий комісаріат нагадує, військовий обов'язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями. Складовою частиною військового обов'язку є строкова служба.
Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, для тих, які мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців. Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби (за умови офіційного працевлаштування).
Також військовий комісаріат нагадує, якщо призовнику за будь-яких обставин не дійшла повістка і він не має права на відстрочку, необхідно самостійно прибути до військового комісаріату за місцем перебування на військовому обліку для проходження призовної комісії. Рішення  щодо призову, надання відстрочки приймається районною (міською) призовною комісією та регулюється Законом України "Про військовий обов'язок та військову службу".

      Призовники, які отримали відстрочку, зобов'язані щорічно до 1 жовтня подавати у військові комісаріати підтверджуючі документи.

 

Громадяни, які призвані на строкову службу, з зону проведення операції об'єднаних сил (ООС) не направляються,  вони будуть виконувати свої функціональні обов'язки в місцях дислокації військових частин на мирній території.

У відповідності до статті 335 КК України, ухилення від призову на строкову військову службу карається позбавленням волі на строк  до 3 років.

 

Військовий комісар Охтирського ОМВК

майор                                   Р.ТУТОВ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg