Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow На Сумщині СБУ провела планові антитерористичні навчання
На Сумщині СБУ провела планові антитерористичні навчання Печать
Автор Админ   
01.09.2019 г.
Штаб Антитерористичного центру та  Координаційна група АТЦ при Управлінні СБУ в Сумській області провели планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання. Навчання відбулися за сприяння Агентства зменшення загроз (США).

У заході, який проводився на території Конотопа та Конотопського району, взяли участь представники регіональних підрозділів СБУ, Державної прикордонної служби, Збройних Сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Держспецзв'язку, поліції, органів державної влади та місцевого самоврядування. Також у тренуваннях взяли участь фахівці Управління з питань атомної захищеності та гарантій і  Східної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки.

За легендою тренувань умовні терористи контрабандним шляхом ввезли залізничним транспортом на територію України з сусідньої держави  відпрацьоване ядерне паливо для створення так званої «брудної бомби» та здійснення теракту.

 Також умовні терористи на станції Конотопської дирекції Південно-Західної залізниці намагалися захопити спеціальний залізничний потяг, який за умовами навчань начебто перевозить відпрацьоване ядерне  паливо.

Завдяки злагодженим та професійним діям правоохоронців умовні терористи були виявлені та затримані, а наслідки теракту ліквідовані.

За підсумками проведених заходів Координаційна група АТЦ проаналізувала кожний їх етап, а також відзначила високий рівень підготовки підрозділів до виконання завдань із запобігання та протидії терористичним загрозам та диверсіям, зокрема, в умовах ускладненої радіаційної обстановки.

ImageImageImage  

Прес-група УСБУ в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg