Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Прокуратура інформує
Прокуратура інформує Печать
Автор Админ   
20.08.2019 г.
Брифінг за результатами роботи Охтирської місцевої прокуратури за 6 місяців 2019 року з питань протидії злочинності.   

Охтирською місцевою прокуратурою забезпечено належне виконання покладених функцій, а реалізовані організаційні та практичні заходи сприяли захисту конституційних прав громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в регіоні.

Завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів регіону криміногенна ситуація залишається стабільною. Упродовж січня - червня 2019 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань по м. Охтирка зареєстровано 336 кримінальних правопорушень. Із загальної кількості облікованих правопорушень зареєстровано 76 тяжких злочинів та 4 особливо тяжких злочинів. Упродовж поточного року відмічається тенденція до зменшення злочинів проти власності на території м.Охтирка на 5,1%. Зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров'я особи з 28 у 2018 році до 25 у 2019 році. Рівень розкриття кримінальних правопорушень по м.Охтирка складає 68,4%.

За вказаний період задокументовано 4 факти збуту наркотичних заходів проти 2 у минулому році. Також, спільними зусиллями правоохоронців знешкоджена діяльність наркопритону в одному із приватних будинків, на який скаржились мешканці міста протягом декількох років. Власника вказаного будинку за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків взято під варту. 

Упродовж січня-червня 2019 року тільки в Охтирському районі та м.Охтирка виявлено та направлено до суду  5 кримінальних проваджень з ознаками корупції, 5 у бюджетній сфері.

 Направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Полтавської області, який шляхом пошкодження нафтопроводу вчинив крадіжку нафтопродуктів НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта».

Прокурорами Охтирської місцевої прокуратури прийнято участь у розгляді судом 14 адміністративних протоколів про правопорушення, пов'язані з корупцією.

За участю оперативних працівників Охтирської місцевої прокуратури за 6 місяців поточного до суду направлено 136 обвинувальних актів, із них 21 з угодою про примирення, 7 з угодою про визнання винуватості. По закінченим провадженням встановлено збитки у сумі 444 тис. грн., відшкодовано 234 тис. грн.

 До вищих судових інстанції прокурорами подано 9 документів прокурорського реагування на неправосудні вироки. З їх числа в апеляційному порядку змінено і скасовано неправосудні судові рішення стосовно 9 осіб.

 

За інформацією керівника Охтирської місцевої прокуратури старшого радника юстиції Язикова О.В.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg