Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Обласний Музей лісу відкрили в Тростянці!
Обласний Музей лісу відкрили в Тростянці! Печать
Автор Админ   
16.08.2019 г.
Визначна подія відбулася в Тростянці, на державному підприємстві «Тростянецьке лісове господарство»! З нагоди ювілейної дати – 70 річниці утворення Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, там відкрився просвітницький осередок, у якому зібрана вся історія становлення і розвитку лісової галузі на Сумщині – обласний Музей лісу!

Оновлена територія підприємства «Тростянецьке лісове господарство» приємно вразила своєю красою та бездоганністю поважних гостей, а прибуло їх на свято доволі багато. Це керівники та кращі працівники лісової галузі Сумщини, ветерани лісогосподарської справи.

У заході взяли участь керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький, голова райдержадміністрації Олег Сипко, заступник міського голови Юрій Заяц, голова районної ради Андрій Корж.
Для створення обласного Музею лісу наш Тростянецький лісгосп, директором якого є Віктор Зубко, обраний не випадково! Підприємство є одним із кращих в області по головних економічних показниках, створює нові робочі місця, наповнює місцевий бюджет. За успішне розведення лісових порід на великих площах тростянецьких лісівників постійно відзначають на обласному та державному рівнях! Про це, зокрема, говорили у своїх виступах голова Товариства лісівників України Юрій Марчук, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений працівник сільського господарства України Віктор Чигринець.
Святкові події на території лісгоспу відбувалися в різних локаціях. До кожної з них долучилися юні лісівники - вихованці шкільного лісництва міської школи № 2! Вони були екскурсоводами в новому музеї, разом із гостями побували на уроці в Лісовій школі та висадили деревця в новому дендропарку, закладеному з нагоди ювілейної дати! Очолює шкільне лісництво «Нескучанське» вчитель Катерина Солоха.
Наукова база в Краснотростянецькій лісовій науково-дослідній станції є однією з кращих в Україні, це відзначали досвідчені науковці - учасники заходу. Керівник цієї установи Василь Ігнатенко провів для гостей оглядову екскурсію, ознайомив з новими здобутками колективу та показав природні перлини Нескучанського лісу!
ImageImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg