Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Космос відкрили!
Космос відкрили! Печать
Автор Админ   
15.07.2019 г.
6 липня у Доброславівці було гамірно. Відкривалася друга зміна дитячого табору відпочинку «Космос». 360 дітей зібралися на галявині біля кар'єру. Традиція відкривати другу зміну біля Купальського вогнища швидко прижилася.

Сьогодні в таборі нафтовиків є сцена з критим глядацьким залом, але на природі юним таборянам подобалося більше. Отож, адміністрація ДТВ «Космос» на чолі з директором Світланою Ніконенко вирішили закріпити цю добру традицію.

У святковій концертній програмі підібрали напрочуд цікаві вокальні, хореографічні, гумористичні та костюмовані номери. Діти та їхні батьки, які створили багатолюдне коло проводжали артистів - вихователів й вожатих - гучними, дружними оплесками. Особливо вражаючими вдалися танці у народному вбранні на фоні велетенських дерев.

Ну і, безперечно, у захваті були усі, хто наважився перестрибнути через полум'я. А таких набралося чимало. Хто сам, а хто під контролем двох дужих вихователів. Першим стрибнув через вогнище ватажок профкому нафтовиків Ігор Біленко.

Ігор Іванович Біленко, голова профспілкового комітету НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта»:

Цьогоріч табір запрацював з другої зміни. Тому ми сьогодні фактично святкуємо відкриття табору. Головна причина чому ми відмовилися від першої зміни - її нерентабельність. На початку сезону дітей приїжджає у п'ять разів менше ніж зазвичай. Після того, як цех технологічного транспорту (850 працівників) перевели у пряме підпорядкування Київському Управлінню ми втратили відрахування на культурно-масову, спортивну роботу та утримання табору на сотні тис. грн.

Тому вже не маємо права не задумуватися про рентабельність табору. Ми створюємо прекрасні умови для відпочинку та оздоровлення дітей. Це й умови проживання, і харчування, і підбір працівників. Першу зміну звісно жаль, але головне зберегти табір. На мою думку «Космос» один з кращих таборів області. Тому серед відпочиваючих дуже багато мешканців з інших міст.

Світлана Едуардівна Ніконенко:

Кожного року табір «Космос» прогресує. Оновлюється колектив, реконструюються об'єкти, закуповується обладнання та інвентар.

З останніх покращень -  сучасний ремонт корпусу №1, новий лінолеум, дерев'яні ліжка з ортопедичними матрацами. Крім того зроблений дах над їдальнею, підлога на сцені та ще багато чого.

Перед зміною у нашій школі вожатих ми ретельно готували молодь. Обговорили старі та придумали нові цікаві заходи. Збережені всі розваги, що користувалися популярністю, в тому числі танцювальний батл, який трансформувався у проект «Танці з зірками».

Ми раді бачити батьків на виступах своїх діточок. А тим, хто не має змоги приїхати пропонуємо стежити за діяльністю ДТВ «Космос» на нашому офіційному сайті то сторінці у фейсбуці, який постійно оновлюється.

Андрій Міхєєв

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg