Головна
За минулу добу на Сумщині поліція розкрила 21 крадіжку Печать
Автор Админ   
27.06.2019 г.
З початку року на території Сумської області була вчинена 981 крадіжка чужого майна, 556 з яких вже розкрито поліцією.

 

За минулу добу правоохоронці встановили особи чотирьох зловмисників, які скоїли крадіжки грошей з чужих банківських карток, електричних інструментів, велосипеду та металу.

Оперативники Охтирського відділу поліції затримали 24-річного жителя Охтирки, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні крадіжок з підвалів будинків. Вже доведено його причетність до двох крадіжок електроінструменту та велосипеду. Викрадене зловмисником майно поліція вилучила.

У селі Вільшана Недригайлівського району працівники поліції викрили 35-річного чоловіка у скоєнні ряду крадіжок грошей з помешканнямісцевої жительки. В ході розслідування встановлено, що перебуваючи вдома у своєї знайомої односельчанки, зловмисник протягом червня примудрився скоїти щонайменше три крадіжки грошей з її оселі. Завдані крадієм збитки складають 11 000 гривень. 
Але далі за цього зловмисника «пішов» 23-річний мешканець смт Терни Недригайлівського району. Дізнавшись, що на картковому рахунку його матері є кругленька сума грошей, молодий чоловік взяв її банківську картку, дізнався конфіденційну інформацію, та протягом квітня-травня щонайменше одинадцять разів знімав з картки різні суми грошей, привласнював їх, а потім витрачав на свій розсуд. Таким чином молодий нероба вкрав з банківської картки матері понад 26 000 гривень. А згодом обікрав ще й свого вітчима, поцупивши у нього зі сховку майже 10 000 гривень та 300 доларів США.

У Серединобудському районі, місцева поліція встановила особу 46-річного зловмисника, який з будинку жительки райцентру, в якому тимчасово ніхто не проживав, викрав металеві сходи, пічну плиту та електродріт. 
За фактами крадіжок поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1-3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. В залежності від тяжкості скоєних злочинів зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді штрафів, обмеження, або навіть позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Відділ комунікації поліції Сумської області