Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині судитимуть чотирьох охтирчан - учасників злочинної організації
На Сумщині судитимуть чотирьох охтирчан - учасників злочинної організації Печать
Автор Админ   
24.04.2019 г.
На Сумщині судитимуть чотирьох охтирчан - учасників злочинної організації, які систематично вимагали «данину» в підприємців

Прокуратурою Сумської області затверджено та в середу, 24 квітня 2019 року, направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинної організації, які причетні до низки тяжких та особливо тяжких злочинів на території Сумщини.

За належного процесуального керівництва прокуратури співробітниками Служби безпеки України спільно з детективним підрозділом Нацполіції в Сумській області діяльність вказаних осіб припинено на початку цього року.

У ході слідства встановлено, що зловмисники, двоє з яких не вперше попадають у поле зору правоохоронців, створювали штучні конфліктні ситуації та вимагали в підприємців «данину» за їх вирішення. Також учасники організації вчиняли розбійні напади, відбираючи восіб, окрім коштів, ювелірні вироби, телефони та інші цінності.Зокрема чоловікові, якому погрожували фізичною розправою, довелось віддати зловмисникам свій автомобіль, за повернення якого він повинен був сплатити чималу суму.

Всі обвинувачені – жителі м. Охтирка Сумської області, віком від 24 до 28 років. На вирок суду вони чекають в Слідчому ізоляторі.Наразі потерпілими від дій нападників визнано п’ять осіб.

Дії чотирьох учасників злочинної організації, серед яких і її організатор, кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, вчинені організатором та виконавцями у складі злочинної організації.

Окрім вищезазначеного, організатор та іще один учасник відповідатимуть також за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. А одному з учасників, у якого під час обшуку вилучено три згортки з наркотичним засобом«канабіс», інкриміновано ще й ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України.

Довідково: за скоєне їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Сумської області

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg