Головна
Швидка допомога від реформи виграла Печать
Автор ГородА   
02.04.2019 г.
Набираючи номер 103 ми очікуємо отримати лікарську допомогу якнайшвидше. Як відбилися  реформи медичної галузі на службі екстреної меддопомоги? З цим питанням звернулися до  Тетяни Іллівни Марченко, яка з 2014 року обіймає посаду головного лікаря Охтирської станції екстреної швидкої медичної допомоги (ЕШМД).

Марченко Т.І.:

- Реформи змінили службу швидкої допомоги. Охтирська станція ЕШМД підпорядкована Сумському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Нашому закладу підпорядковані підрозділи у Великій Писарівці, Лебедині, Тростянці. Також в Охтирському районі створені цілодобові пункти постійного базування в Чупахівці й Груні. Фінансуємося з обласного бюджету.

У підрозділах на озброєнні сучасні автомобілі на базі «Пежо» та «Газель», хоча є й ветерани - УАЗи. Всього працює 169 осіб, з них 74 обслуговують Охтирку та Охтирський район. Великий обсяг роботи, зумовлює великі витрати. Нам не вистачає ресурсів, коштів, техніки, обладнання, але якщо обернутися назад, ми бачимо, що реформи змінюють «швидку допомогу» у кращий бік.

- Чи існує конкретна дата «перезавантаження»?

- З квітня 2013 року почав діяти Закон України «Про екстрену медичну допомогу». Ним регламентується наша робота. Задача - забезпечити відповідність європейським стандартам. На службу швидкої допомоги покладається велика відповідальність, тому підрозділи комплектуються вартісним обладнанням, якісною технікою.

Унеможливлені ситуації, нецільового використання спецавтомобілів. Кожна карета швидкої має трекер. Маршрут руху відслідковується за допомогою GPS. Виклики приймає виключно диспетчерська служба, яка знаходиться в Сумах. Зателефонувавши на 103 - потрапите саме туди. Вас обов'язково перепитають, із якого населеного пункту. Оброблений виклик прийде нам на смартфон. Це дуже зручно. Інформація приходить максимально швидко. Вона точна і повна. Вказують навіть поверх та код домофону, якщо такий встановлений на вході. Розрахунковий час на дорогу до екстреного виклику, у місті - 10 хв., у районі - 20.

- Завжди вкладаєтесь?

- Затримки з нашої вини не буває. Якщо зимно - водії їздять з лопатами, аби пробиватися скрізь намети. Хоча це не завжди допомагає. Бували випадки, коли витягували «карети швидкої допомоги» на буксирі рятувальники з ДСНС. Звісно, стан доріг - це головна біль не тільки лікарів. Але нам  запізнюватися не можна.

На жаль, втрачаються дорогоцінні хвилини з вини й самих мешканців. З особистих міркувань люди самовільно встановлюють шлагбауми, закопують колеса, стовпи. Відтак водій вимушений оминати усі неочікувані перешкоди. Заважають проїзду транспорту і низькі гілки дерев. Спецавтомобіль значно вищий за легкову автівку, тому змушений зупинятися. Власникам дерев, комунальним службам міста варто подбати про наведення порядку на дорогах та поруч з ними.

Виникають проблеми і з зупинкою ліфтів. Наприклад, у моєму будинку по Парковій, 38 вже місяць він не працює. Звісно, ліфти не можуть не ламатися, але лагодити їх потрібно швидше, бо працівникам швидкої доводиться час від часу спускати людей на ношах. І це, повірте, не просте завдання.

- Скільки медпрацівників заступає на чергування в Охтирці?

- Місто та район обслуговують лікарські й фельдшерські виїзні бригади - дві - у селах і три у місті. А саме, в Охтирці є 1,25 бригади лікарських та 2,75 фельдшерські бригади. Зазначу, що існуюча зарплатня не може втримати талановиту молодь. Важка робота, складний графік, висока відповідальність, психологічне навантаження... Набагато простіше поїхати за кордон, тому у нас спостерігається «плинність» кадрів.

- Багато викликів протягом року? Що це - травми, отруєння, ураження струмом?

- Минулого року зареєстровано 11 884 виклики. 75% - це скарги на серце. Травми складають лише 5 %.

- Але ж є ще багато випадків, коли потрібна оперативна допомога лікаря! Що робити якщо температура «підскочила» до загрозливої межі?

- Для таких випадків передбачена невідкладна допомога. Її можемо надавати також і ми, якщо міська влада компенсує витрати. Наразі досягнуті домовленості з мером Ігорем Алєксєєвим. На найближчих півроку кошти знайдені - 500 тис. грн. На відміну від екстреної, невідкладна допомога надається протягом години з моменту надходження виклику.

- А що буде, після того, як сплине 6 місяців, куди звертатися охтирчанам?

- Ми шукаємо порозуміння і завжди знаходимо його. Тому вважаю, охтирчанам не варто хвилюватися. Робиться багато і міською владою, і нами. Без допомоги ніхто не залишиться.

- І часто вам допомагають?

- Ось два дні як отримали відновлений дефібрилятор - апарат для запуску серця. Велике спасибі Миколі Смілику - директору ПСП «Хухрянське». Раніше він допомагав з будівництвом навісу для автотранспорту, це також дуже потрібна закладу річ. Але дефібрилятор - апарат не тільки дорогий у сенсі ціни, він врятує не одне людське життя - яке безцінне!

У минулому році, дякуючи Володимиру Зубку з Комишів, ми відремонтували приміщення станції, придбали деякі меблі. Також з меблями допоміг Олександр Кужель з Чупахівки, у гаражі пункту постійного базування смт. Чупахівка завдяки йому з'явилися нові ворота. Раніше нам допомагали Вячеслав Пелих, Олег Франчук - усіх важко відразу згадати, але ми щиро вам, наші благочинники, дякуємо!

Добрих слів заслуговує банк «Аваль» - довгорічний партнер «Служби 103». Окремо виділю працівників «швидкої допомоги» із золотими руками - Миколу Тоцького, Олександра Скорика, Сергія Шевченка, які варили й майстрували, а також лікаря Юлію Остапенко, яка розмалювала стіни станції.

- Якої ще допомоги потребує станція швидкої?

- Нам не вистачає оргтехніки. Щоб вдосконалюватися, проводити навчання, відеопрезентації. Поки нам з мультимедіа всіляко сприяє Володимир Домашенко, директор Охтирського коледжу Сумського національного аграрного університету. Але, маючи власну мультимедійну дошку, комп'ютер ми могли би проводити навчання набагато частіше та ефективніше.

Андрій Міхєєв