Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирський поліцейський відмовився "домовлятися"
Охтирський поліцейський відмовився "домовлятися" Печать
Автор Сумська обласна прокуратура   
15.03.2019 г.
Охтирською місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Охтирського відділу поліції та Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції в рамках кримінального провадження задокументовано спробу підкупу поліцейського.

Так, напередодні співробітники групи реагування патрульної поліції в м. Охтирка зупинили транспортний засіб, за кермом якого перебувала жінка у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські склали відповідний протокол.

Через деякий час домовлятись про не притягнення порушниці до відповідальності до одного зі співробітників поліції від її імені прийшов знайомий, який водночас є власником авто.

Про вказаний факт правоохоронець повідомив своє керівництво, співробітників внутрішньої безпеки та прокуратуру. Відтак, факт передачі 8 тис. грн знайомим порушниці співробітнику поліції відбувався 15 березня 2019 року вже в рамках відкритого кримінального провадження та під контролем правоохоронців.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про вручення водійці та власнику авто повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України. Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg