Головна
Прокуратура повідомляє Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
15.03.2019 г.
За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури взято під цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю мешканця м. Охтирка під час збуту наркотичного засобу, а саме канабісу.

Так, 23 - й річний мешканець в м. Охтирка, який раніше судимий за вчинення корисливого злочину, на шлях виправлення не став, вирішив зайнятися збутом наркотичної речовини - канабісу. Так, громадянин К. порушуючи заборону на обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу домовився з іншим чоловіком про місце, дату та час здійснення продажу наркотиків. Під час передачі наркотичного засобу та отримання грошових коштів зловмисника було затримано на місці в порядку ст. 208 КПК України. 

Оскільки злочин, у якому підозрюється юнак відноситься до категорії тяжких злочинів, прокурор Охтирської місцевої прокуратури звернувся до суду з клопотанням про тримання під вартою, але ухвалою Охтирського міськрайонного суду Сумської області до зловмисника застосовано більш м'який запобіжний захід  у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

На даний час досудове розслідування триває, проводяться слідчі (розшукові) дії, громадянину К. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут особливо небезпечного наркотичного засобу).

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.

За інформацією Охтирської місцевої прокуратури.