Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Виклик медичної допомоги за єдиним номером
Виклик медичної допомоги за єдиним номером Печать
Автор ОМР   
12.03.2019 г.
ImageМіський голова Ігор Алєксєєв під час зустрічи з журналістами анонсував запровадження в Охтирці нової моделі надання екстреної медичної допомоги охтирчанам.

Віднині охтирчани зможуть передзвонити за єдиним номером 103 та викликати додому бригаду швидкої медичної допомоги в разі різкого погіршення стану здоров'я

 В місті Охтирка з 12 березня  охтирчанин в разі нездужання набирає єдиний номер телефону 103 і диспетчер направляє до нього машину з бригадою швидкої допомоги. Пацієнту не потрібно самостійно визначатися з характером свого нездужання та вислуховувати роз'яснення про невідповідність виклику, якщо він не екстрений. Лікарі приїдуть і допоможуть.

Це стало можливим завдяки тому, що Охтирською міською радою, першою на Сумщині, розроблено і запроваджується механізм співпраці первинної медицини із службою екстреної допомоги у світлі медичної реформи.

Рішенням Охтирської міської ради від 26.02.2019 «Про внесення змін до бюджету міста на 2019 рік» передано кошти в сумі 500 000,0 грн. та підписано відповідний договір з Сумською обласною радою на забезпечення викликів, які належать до категорії не екстрених, комунальним закладом «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та екстреної медицини катастроф» жителів міста Охтирки.

В березні 2019 року затверджений Порядок взаємодії первинної медичної допомоги Охтирки з службою екстренної допомоги Сумщини з метою забезпечення конституційних прав громадян на отримання своєчасної кваліфікованої якісної медичної допомоги у цілодобовому режимі.

Для забезпечення населення міста в святковий та неробочий час цілодобовою первинною медичною допомогою працюватиме черговий кабінет сімейного лікаря в приміщенні приймального відділення КЗ "Охтирська ЦРЛ" (новобудова по вул. Петропавлівській,15). В разі необхідності бригада екстреної медичної допомоги доставить хворого в черговий кабінет сімейного лікаря, де після проведеного огляду та обстеження буде прийнято рішення про його подальше амбулаторне чи стаціонарне лікування. 

Охтирчани зможуть гарантовано отримати екстрену і невідкладну медичну допомогу, передзвонивши за єдиним телефонним номером 103.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg