Головна
Виклик медичної допомоги за єдиним номером Печать
Автор ОМР   
12.03.2019 г.
ImageМіський голова Ігор Алєксєєв під час зустрічи з журналістами анонсував запровадження в Охтирці нової моделі надання екстреної медичної допомоги охтирчанам.

Віднині охтирчани зможуть передзвонити за єдиним номером 103 та викликати додому бригаду швидкої медичної допомоги в разі різкого погіршення стану здоров'я

 В місті Охтирка з 12 березня  охтирчанин в разі нездужання набирає єдиний номер телефону 103 і диспетчер направляє до нього машину з бригадою швидкої допомоги. Пацієнту не потрібно самостійно визначатися з характером свого нездужання та вислуховувати роз'яснення про невідповідність виклику, якщо він не екстрений. Лікарі приїдуть і допоможуть.

Це стало можливим завдяки тому, що Охтирською міською радою, першою на Сумщині, розроблено і запроваджується механізм співпраці первинної медицини із службою екстреної допомоги у світлі медичної реформи.

Рішенням Охтирської міської ради від 26.02.2019 «Про внесення змін до бюджету міста на 2019 рік» передано кошти в сумі 500 000,0 грн. та підписано відповідний договір з Сумською обласною радою на забезпечення викликів, які належать до категорії не екстрених, комунальним закладом «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та екстреної медицини катастроф» жителів міста Охтирки.

В березні 2019 року затверджений Порядок взаємодії первинної медичної допомоги Охтирки з службою екстренної допомоги Сумщини з метою забезпечення конституційних прав громадян на отримання своєчасної кваліфікованої якісної медичної допомоги у цілодобовому режимі.

Для забезпечення населення міста в святковий та неробочий час цілодобовою первинною медичною допомогою працюватиме черговий кабінет сімейного лікаря в приміщенні приймального відділення КЗ "Охтирська ЦРЛ" (новобудова по вул. Петропавлівській,15). В разі необхідності бригада екстреної медичної допомоги доставить хворого в черговий кабінет сімейного лікаря, де після проведеного огляду та обстеження буде прийнято рішення про його подальше амбулаторне чи стаціонарне лікування. 

Охтирчани зможуть гарантовано отримати екстрену і невідкладну медичну допомогу, передзвонивши за єдиним телефонним номером 103.