Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow На Сумщині СБУ викрила громадянина РФ на розповсюдженні антиукраїнських матеріалів
На Сумщині СБУ викрила громадянина РФ на розповсюдженні антиукраїнських матеріалів Печать
Автор Админ   
06.03.2019 г.
Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили у Сумській області громадянина РФ на розповсюдженні антиукраїнських матеріалів на території регіону.

Оперативники спецслужби встановили, що громадянин Росії, який тимчасово проживав у місті Лебедин, був завербований представниками спецслужб країни-агресора. На виконання завдань «кураторів» чоловік за гроші виготовляв та розповсюджував у громадських місцях листівки із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Для поширення антиукраїнських матеріалів зловмисник за неправомірну вигоду, отриману від іноземних спецслужб, залучив місцевих жителів.

Співробітники СБУ затримали агітатора на одній з центральних вулиць міста під час чергового розповсюдження «листівок».

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та друковану продукцію, яка підтверджує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших причетних до незаконної діяльності осіб.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg